Share |

Děti, čtete? - 3. ročník literárně-dramatického festivalu se blíží

foto: pořadatel

„Naším hlavním cílem je vrátit zase děti ke knize. Ukázat jim zábavnou formou, že četba je nádherné dobrodružství, které stojí za to podstupovat stále znovu a znovu.“

Malí i velcí návštěvníci se mohou v nádherném prostředí Památníku národního písemnictví přesvědčit, že čtení je velké a krásné dobrodružství. V průběhu festivalu se do vyprávěných příběhů děti zanoří nejen v podobě autorských čtení (Ivona Březinová, Jiří Stránský, Daniela Fischerová, Jiří Dědeček, Ivan Binar, Renata Fučíková a mnoho dalších…), ale i divadel (divadlo VÁHA, Inscenované vyprávění pohádek studentů VOŠH, Kabaret za všechny prachy Blanky Činátlové, Katarina Fiala) a workshopů (Poetický workshop Radka Malého, literární workshop Pavla Hrnčíře, výtvarný workshop Následuj Bílého králíka a další…). Nebudou chybět ani filmy Šárky Zikové a hudební vystoupení (Jiří Dědeček, Radůza, dětský folklórní sbor Malá Nivnička z Nivnice).

Festival Děti, čtěte! bude zahájen výstavou Půvab listů. Představeny budou autorské knihy umělců i studentů uměleckých škol, leporela, ilustrace a nové dětské publikace. Vernisáž proběhne ve čtvrtek 31. května 2012 v 18:00 hodin v Památníku národního písemnictví.

datum konání: 31. května a 1. června 2012 (ve čtvrtek vernisáž a slavnostní zahájení festivalu od 18:00, v pátek program od 9:00 do večera)
místo konání: Památník národního písemnictví (Strahovské nádvoří 1, Praha 1)

Více informací naleznete na www.meander.cz/detictete


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.