Share |

Designová erotika je k vidění tento týden na Prague Design Weeku

foto: PR

Šperky, oblečení, erotické prádélko, nábytek i nejnovější technologie. Nová designová prodejní přehlídka Prague Design Week v centru metropole představí na šest desítek návrhářů, ateliérů či škol z celé ČR a Slovenska. Organizátoři vybrali ty nejlepší a nejtalentovanější mladé a nezávislé tvůrce, stejně tak představí českou designérskou špičku. Tu zastoupí například Petr Novague, který v tuzemsku vystavuje vůbec poprvé.
 
Jako jeden z mála Čechů se může pochlubit již dvěma cenami RedDot. Ty ve světě designérů platí stejně jako ve filmu pozlacení Oskaři. Petr Novague, který se podílel na návrhu poslední ze Škodovek, představí na Prague Design Weekpod názvem Numbers výběr ze své tvorby. Učiní tak vůbec poprvé v ČR během své dosavadní kariéry, do které spadají ceněná židle Edge, jachta pro Hilaris, hodinky, vana pro Teiko, sklenice pro Budvar a podobně. Expozice ponese název Numbers.
 
„Design výrobků je disciplína spojená s několika faktory. Vzhled, funkce, materiál, cílová skupina, technologie ale také čísla. Objednatele a výrobce zajímají počty kusů, výrobní náklady, koncová cena, zisk, provize, návratnost, dopad na ekologii atd. Řada čísel zůstává běžným uživatelům skryta,“ přiblížil svoji expozici sám Novague.
 
Mezi dalšími zajímavostmi prvního ročníku Prague Design Week budou jistě patřit korzety a designové erotické prádlo Jany Thálové, netradiční lustr připravený ze střelných zbraní značky Psychognis, Katerina Reichova vystaví své sci-fi šperky, svoji práci představí i česká sklářka Michaela Mertlová, která před několika dny dostala cenu Stanislava Libenského za kolekci Munchies. Celkem se představí šest desítek návrhářů, tvůrců, ateliérů a škol, například UJEP z Ústí nad Labem, UTB Zlín, ZČU v Plzni či pražské UMPRUM a VŠVU v Bratislavě.
 
Jelikož organizátorům nejde jen o výstavu jako takovou. Design je totiž celý proces, tedy od prvotní myšlenky až po průběh zpracování a vytváření návrhů, proto vystavující představí i jejich návrhy, myšlenky a podněty ke vzniku jimi vystavených věcí, aby se návštěvníci dozvěděli i něco o výrobě a přípravě kvalitního designu. Z toho důvodu je připraven i cyklus přednášek a diskuzí s vybranými tvůrci, vystoupí na nich například zmíněný Petr Novague, šperkařka Klára Šípková, designer Jan Čapek, šperkařka Dana Bezděková, designér Martin Jakobsen, skupina Posedlí, studio Koncern, šperkaři Blueberries tvořící pomocí 3D tisku a mnozí další. Zároveň budou moci návštěvníci navštívit speciální Design Kino ukazující výrobu a tvůrčí procesy designu, rozhovory a další zajímavosti.
 
Prague Design Week– od 3. do 9. listopadu 2014 v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí v Praze.
Otevírací doba:
Pondělí od 12 do 21 hodin
Úterý až sobota 10 – 21 hodin
Neděle 10 – 19 hodin
www.PragueDesignWeek.cz
facebook.com/PragueDesignWeek


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.