Share |

Designblok oficiálně zahájen. Co tam je k vidění?

Stoleček jako kytka / foto JK

V pondělí 3. 10. proběhlo oficiální zahájení dalšího ročníku přehlídky Designblok.
Letos je Designblok na několika místech, zahájení proběhlo v Superstudiu Futurama u metra Invalidovna. Je to zřejmě budoucí kancelářská budova, na zemi ještě není ani definitivní podlaha a kousek vedle se dosud staví.
Proběhli jsme čtyři patra prezentací a nedalo se říci, že bychom skákali nadšením nad kreativitou designerů. Sosajíce libanonské víno  7 Cépages, obcházeli jsme vázičky, skleničky, sesličky... zaujalo nás (jen) pár kousků.
Oranžové měkké(!) umyvadlo od dovozce Brother&Duck (www.bdicz.cz) bychom si nejraději uloupli. Nové kousky od papírnictví papelote budily naše sympatie, hlavně skoro-nezničitelná pouzdra z tyveku, což je hmota s vlastnostmi textilie a vzhledem papíru.  Ponožky od studentů VŠUP, které jsme už ukazovali v rámci reportu z tamější studentské výstavy. Svítidlo Nebel od www.deltalight.cz, které svými lednými tvary a zrcadlovou plochou po stanách zaujme oko. A postele Hästens, ale to je sériová výroba, která nás nepřekvapila vzhledem, jen bylo milé kouknout se na kvalitní nábytek, podobně jako u židlí Ton.
V rámci Designbloku proběhne řada dalších prezentací na více místech, takže vás budeme informovat dále - tento telegrafický report a superrychlá fota z mobilu berte jako začátek.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.