Share |

By Design! představí v Bratislavě osobnosti světového designu

foto: pořadatel akce

Stefan Sagmeister, kontroverzní Rakušan působící v New Yorku, švédské studio Snask, katalánské studio Vasava nebo londýnská organize Method - to jsou někteří z řečníků, kteří promluví na mezinárodní konferenci o designu By Design! 18. května v Bratislavě!
 
Důvod k uspořádání konference vysvětluje Martin Jenča, spoluzakladatel bratislavského studia Milk, které konferenci věnovanou designu společně se sdružením Back-Space pořádá: “Design nejsou jen obrázky. Je to způsob myšlení a měl by mít ve svém středu člověka, uživatele. Dobrý design minimalizuje to, co je zbytečné a vytahuje na povrch to, co je opravdu podstaté. Správné “designové myšlení” nám pomáhá v byznysu, v architektuře, v umění, v reklamě i v mnoha dalších oborech. Některé firmy a organizace stále ještě vnímají design jako luxus a nepřistupují k němu jako k integrální součásti projektu. Myslím, že bychom si měli zvyknout na to, že dobrý design není další položka do nákladů nebo nutné zlo, ale důležitá investice,”, říká Martin Jenča. “Ve zkratce - dobrý design dokáže nastartovat, inspirovat, měnit a ovlivňovat - ale dokáže také vysvětlit a ušetřit peníze,”, dodává.
 
Potvrzení řečníci konference:
 
Stefan Sagmeister
Grafický designér s charakteristickým rukopisem, který žije a pracuje v New Yorku, je vyhledávaný klienty po celém světě. Jeho práce byly vystaveny v New Yorku, Tokyu, Osace, Paříži i v Berlíně. Mezi jeho klienty patří firmy Adobe, Levi’s, BMW, EPD, časopis Rolling Stone nebo hudebník Lou Reed. Sagmeister patří mezi headlinery světových konferencí věnovaných designu, včetně americké konference TED.
http://www.sagmeisterwalsh.com/

 
Jacek Utko
Polský grafický designér se specializuje na design novin a tištěných periodik. Díky jeho práci má Polsko a Estonsko jedny z nejkrásnějších novin na světě. Se svou přednáškou “Dokáže design zachránit noviny?” vystupoval na konferencích jako Typo Berlin nebo European Business Press. Vystupoval také jako jediný středoevropan na americké konferenci TED.
http://utko.com/

 
Snask
Kontroverzní studio ze švédského Stockholmu má stejný počet odpůrců jako nadšených fanoušků. Svůj humorný design uplatnili pro klienty jako H&M, Hewlett packard nebo L’Oreal.
 
Erwin Bauer
Přední rakouský designér, který se věnuje vizuální identitě a prostorové orientaci, je držitelem několika ocenění Red Dot Awards a European Design Awards. Je autorem několika publikací o designu a přednáší na vídeňské univerzitě umění.
http://www.buerobauer.com/

 
Vasava
Katalánské studio, které kombinuje španělskou vášeň s neotřelým designem. Jejich projekty často překypují tvary a zvukovými experimenty a slévají se do inspirující jednoty. Barcelonská Vasava se poprvé představí také v Bratislavě.
vasava.es

 
Method
Kreativní šéf a zakládající člen londýnského designového týmu Philip O’Dwyer představí svou mezinárodně zkušenou organizaci. Jejich leitmotivem je myšlenka, že značka se v současné době již neprezentuje tí, co říká, ale tím, co skutečně dělá a realizuje.
method.com

 
 
 
Pořadatelé konference:
Back-Spaceje občanské sdružení, které se věnuje pořádání tématických konferencí jako Unicamp (2010-2012) nebo Honest Conference.
 
Milk  je kreativní a grafické studio, které stojí například za vizuální identitou festivalu Bažant Pohoda (2007-2013) nebo re-designem kanálu RTVS. Studio je součástí hnutí Aliance, které usiluje o oživení bratislavské Staré tržnice.
 
Konference Be Design! se uskuteční 18. května v bratislavském divadle Arena a je vhodná pro podnikatele, profesionály v oblasti marketingu a komunikace, marketéry, designéry, studenty grafického designu, architektury, komunikace a souvisejících oborů, ale také pro laiky se zájmem o tento obor.
 
http://bydesignconf.co
Vstupenky na konferenci: https://www.tixy.sk/en/Back-Space/By-Design-Conference
 
Blog konference: http://blog.bydesignconf.co/
Facebook: https://www.facebook.com/bydesignconf
Twitter: https://twitter.com/bydesignconf


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.