Share |

Den plný chutí a rytmů Ameriky už tuto sobotu v trojské botanické zahradě

foto: pořadatel akce

Sníte o pořádném hamburgeru nebo byste si raději dali argentinský steak? Už tuto sobotu se vám vaše sny splní v trojské botanické zahradě na akci American food day. Čekají na vás speciality americké gastronomie, které doprovodí latinskoamerické rytmy a americký jazz. Zatančete si při tanečním workshopu salsy, ochutnejte vína z Chile, Argentiny a Kanady, nebo se nechte inspirovat kuchařskou show šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. To a mnohem více na vás čeká už tuto sobotu 5. srpna od 10:00 do 20:00 v Ornamentální zahradě a v severní části areálu Botanické zahrady hl. m. Prahy v Troji.
 
Rozkvetlá zahrada a skvělé jídlo spolu perfektně ladí, proto v letním programu trojské botanické zahrady nesmí chybět den věnovaný gastronomii. „V letošním roce jsme náš program tematicky zaměřili na Americký kontinent, který je velkou inspirací jak po stránce botanické, tak pokud jde o různorodou kulturu a skvělou kuchyni. V sobotu 5. srpna se v severní i jižní části areálu zahrady představí šestnáct stánků s různorodou nabídkou jídla, pití, ovoce a pochutin, ze kterých si určitě vybere každý,“ zve na American food day Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.
 
O dobrou náladu se postará bohatý doprovodný program. V severní části zahrady vás roztančí latinsko-americké rytmy, Ornamentální zahradou se budou linout jemné tóny jazzu.
 
Na akci American food day přijal pozvání také séfkuchař Marcel Ihnačák. Díky jeho receptům na hamburgery a hotdogy, speciálně navržené pro tuto příležitost, se z vás stane hvězda každého letního grilování.
 
V teplém počasí určitě nepohrdnete osvěžením v podobě domácích ovocných nanuků značky Fruteama. Během barmanské show se stanete svědky vzniku neobvyklé alkoholické zmrzliny
s pomocí suchého ledu.
 
V sobotu 5. srpna v trojské botanické zahradě.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.