Share |

David Beckham. Je to ta pravá superstar?

foto adidas Originals

 
Jeho jméno zná snad každý, kdo posledních patnáct let nežil v jeskyni, a kdejaký neznalec si jej správně spojí s fotbalem, módou nebo manželstvím s ex-Spice Girl. Co stojí za nebývalou popularitou někdejšího pravého záložníka, který proslul precizními přímými kopy stejně jako citem pro módní trendy? Proč zrovna z londýnského fotbalisty vyrostla mezinárodní celebrita?
Jeho sportovní kariéra zahrnuje bezpočet vstřelených gólů v lize i reprezentaci, mnoho ligových titulů i vítězství v mezinárodních soutěžích a top umístění v nejrůznějších anketách a žebříčcích. Jeho dvacetileté působení na hřišti, mu navíc přineslo i titul prvního Brita, jež si na konto připsal vítězství hned ve čtyřech národních ligách. I proto na sklonku aktivní hráčské kariéry musel odmítat horentní sumy, které mu kluby nabízely za další odehranou sezónu.
Přelomovým obdobím pro Davida byl jednoznačně konec tisíciletí, tedy rok 1999. Nejen, že se svým klubem vyhrál anglickou Premiere League, přidal i vítězství v Lize mistrů. Dařilo se mu i mimo fotbal. Ve stejném roce se totiž oženil s Posh Spice Victorií a tím zpečetil své spojení s módním světem. Sám přitom už tři roky před svatbou potvrdil svůj zájem o módu, i když tehdy zatím jen tu sportovní, když s ním navázala spolupráci značka adidas.
Právě v roce 1999 testoval prototyp nových kopaček Predator Precision, navenek převlečených za původní model Accelerator. Od kopaček se rychle posunul a už v roce 2005 měl vlastní řadu fotbalového oblečení adidas. Nedlouho na to následovala doživotní smlouva se značkou se třemi pruhy a první streetové kolekce. O pozornost módního světa si řekl v rámci spolupráce s majitelem značky Undefeated Jamesem Bondem pro adidas Originals.
Právě tady ukázal svůj talent jako návrhář a nejen jako oblíbený model. V roce 2011 představil například vlastní model nesmrtelných tenisek adidas Superstar Saddle DB. David vyměnil klasické tři postranní pruhy za kožené „sedlo“ a teniskám tak dodal neobyčejně luxusní vzhled. Fanoušci dodnes volají po návratu Davidových Superstar.
Ať pátráte kdekoliv, všechny snahy o odhalení tajemství za Davidovými úspěchy vedou stále k jednomu. Kromě určité dávky nadání má především smysl pro disciplínu a podle všechno je skutečně velký dříč. Byl dobře znám tím, že po skončení tréninků zůstával dlouhé hodiny na hřišti a dále pracoval na svém umění. S podobnou pílí a nadšením přistupuje i k módě.
Jako jedna z mála osobností s takovou aurou superstar se úspěšně vyhýbá velkým skandálům a rozmarům zhýčkaných celebrit. Od dětství si šel za svým snem a ani zástupy fanoušků jej z této cesty nesvedly. Sám chce být viděn jako tvrdě pracující hráč i návrhář, který se nenechá zlákat slávou ani bohatstvím a do všeho, co dělá, dává své absolutní maximum.
Má podle vás David vše, co dělá tu pravou superstar?
#adidasOriginals #Superstar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.