Share |

Dave Gahan v Berlíně: Dobrý koncert a mejdan ve studiu

foto Filip Macháček

30. října odehrál Dave Gahan spolu se Soulsavers nadšeně přijatý koncert v  Berlíně.

Jeho současná doprovodná kapela Soulsavers je netypické anglické duo (+ případní hosté) -  Rich Machin a Ian Glover se specializují na to, že dělají cenné křoví slavným sólistům; jejich desky i vystoupení s Markem Laneganem byly legendární. Poslední alba The Light the Dead See (2012) a Angels & Ghosts (vyšlo teď, 23. října 2015) s nimi točil Gahan. Turné se jevilo jako nevyhnutelné - a fanoušci to radostně akceptovali.

 

Berlínský Tempodrom byl narvaný a Gahanovi fans přijeli zblízka i zdaleka. Včetně ČR, samozřejmě. "Byl to fajn koncert, Gahan byl ve formě, užil si to, " reportovalo naše očko Filip Macháček, který na akci vyrazil s partou kamarádů. "Je vidět, že je odpočatý." Pódiovým projevem prý směřuje od depešáckých otoček spíše k Nicku Caveovi. 

 

Hlavní část koncert patřila aktuální tvorbě, ale na závěr to bez depešáských jistot nešlo. Takže po starších sólových počinech aspoň dvě věci z repertoáru DM: Táhlá Condemnation a na samý závěr Walking in My Shoes.

 

Pro nadšené příznivce ale večer nekončil - překvapivě se after party nekonala v některém z nespočtu berlínských klubů, ale v Hansa Studios v Kreuzbergu. Legendární místo, kde už desítky let vznikají milníky světové hudby. Ano, tady točil Bowie své Heroes, tady vznikl Iggyův Idiot, Depeche Mode tu nahráli Construction Time Again a Black Celebration, ale byl tu i ten Cave, dále U2, Siouxsie a pak tucty dalších jmen. Není to ale skanzen dob minulých, nyní tam třeba probíhají aktivity kolem Converse Rubber Tracks, což je ryze současný projekt na podporu mladých muzikantů.

Celkově se akce náramně vydařila. Berlínský Tempodrom (kde budou mimochodem za necelé dva týdny New Order) byl více než vhodným místem pro takový koncert a přerod Gahana do důstojného charismatického pána v letech se zjevně daří. Samotný reportoár se Soulsavers je pro mnohé z nás problematický až klišovitý, ale pokud věříme očitým svědkům vystoupení, koncertně se nad tím zavře oko snadno.

 

Setlist

  

In The Morning 


Shine 


You Owe Me 


Tempted 


Tonight 


All Of This & Nothing 


Presence Of God 


Just Try 


Don't Cry 


The Last Time 


Take Me Back Home 


My Sun 
PŘÍDAVKY

Kingdom (ze sólové tvorby DG)


Dirty Sticky Floors (ze sólové tvorby DG)


Condemnation (Depeche Mode cover) 


Walking in My Shoes (Depeche Mode cover)

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.