Share |

Das Sommerkino vrcholí. Pojďte na poslední filmy

Letní filmová přehlídka s nejlepšími filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska, pořádaná festivalem DAS FILMFEST. To je Das Sommerkino. Léto končí a s ním i tahle série. Posledními filmy jsou: 
 
24.8.
CESTA TAM
LETNÍ KINO BRNO-STŘED, OD 21 HODIN, VSTUP ZDARMA
O filmu:
Proč právě Belgie?! Co je na ní zajímavého kromě hranolků a pralinek? Přesto se Hannes se svou ženou Kiki při plánování každoročního cyklovýletu s přáteli rozhodnou právě pro ni. Skupina se vydává na výpravu plná touhy po dobrodružství, protože to, co je důležité, je přeci především společně strávený čas.

Až během cesty se přátelé dozvídají, že Hannes trpí nevyléčitelnou nervovou chorobou. Toto má být jeho poslední cesta. Skupinka je nejdřív bezradná a šokovaná, pak ale začne divoká a jedinečná cesta. Díky Hannesovi si všichni uvědomí, jak cenný život ve skutečnosti je. Se seznamem všeho, co ještě chtějí spolu prožít, a vědomím, že po této cestě už nebude nic jako dřív, začíná neopakovatelná oslava života.

Německo 2014, 95 min.
Režie: Christian Zübert
Hrají: Florian David Fitz, Julia Koschitz, Jürgen Vogel, Miriam Stein
--------
30.8.

TONI ERDMANN

30.8., Klubovna, praha, ulice generála píky, od 19 hodin, vstup volný.

Stárnoucí učitel hudby Winfried se vydává za svou dcerou Ines do Bukurešti, aby s ní obnovil vztah. Otec, proslulý svým absurdním smyslem pro humor, se snaží nabourat přesvědčení své dcery, že smyslem života má být pouze kariéra. V roli fiktivního Toniho Erdmanna se zálibou v nasazování falešných zubů roztáčí řetězec komických, trapných i dojemných situací, přes které se otec a dcera znovu přiblíží.

 
Toni Erdmann měl premiéru v Cannes 2016, kde si kromě ocenění FIPRESCI vysloužil i potlesk během představení a závěrečné ovace vestoje. Na festivalu v Bruselu byl oceněn za nejlepší film i scénář, byl nominován také na filmovou cenu evropského parlamentu LUX 2016. Bezesporu „německy mluvený film roku 2016“.

Toni Erdmann je senzace.
DIE ZEIT online

Německo, Rakousko, Rumunsko 2016, 162 min.
Režie: Maren Ade
Hrají: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.