Share |

Das Buch představuje na veletrhu Svět knihy literaturu německy hovořících zemí

Letos se veletrh Svět knihy koná po 21. Do Prahy zavítá po několikaleté přestávce Thomas Brussig, české překlady svých knih představí Michael Stavarič a Charles Lewinsky. Sobotní program se zaměří na mladé publikum.
 
Thomas Brussig přiváží svůj nový román s názvem To se nevidí ani v ruském filmu. Autor, který ve svých prózách zachytil konec NDR jako nikdo jiný, nechá NDR v nové knize existovat dál a s humorem líčí sám sebe jako autora bojujícího proti zakonzervovaným poměrům.
 
K téměř domácím autorům lze bezpochyby přiřadit i Michaela Stavariče, který se narodil v Brně a žije v Rakousku. Česky vycházejí jeho knihy určené dětským i dospělým čtenářům. Na veletrhu představí právě vycházející překlad románu Království stínů.
 
Kniha Švýcara Charlese Lewinského - Gerron o stejnojmenném slavném herci se odehrává za války v terezínském ghettu. Román je tak v českém prostředí premiérou pro autora, který ve své zemi patří k těm nejúspěšnějším.
 
Knihy všech autorů naleznou zájemci na stánku Goethe-Institutu, který také představí aktuální novinky německy psané literatury a knihy pro děti a mládež. Projekt Das Buch připravují společně: Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a – za podpory Präsenz Schweiz – Švýcarské velvyslanectví v Praze.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.