Share |

Darujte péči ženám s rakovinou prsu

V letošním roce onemocní v ČR rakovinou prsu až 7 000 doposud zdravých žen. Každá z nich má právo na adekvátní péči. Psychologická pomoc  je pro ně však často nedostupná. 
 

Právě proto už od roku 1999 funguje síť 8 Mamma HELP center, kde tuto psychologickou péči nabízejí terapeutky, které mají osobní zkušenost s nemocí.  Pacientky jim proto důvěřují a cítí se bezpečně. Tuto bezplatnou službu využívají kromě pacientek i jejich rodiny či přátelé. I oni jsou zasaženi velkým traumatem a potřebují si udržet naději, stejně tak jako Andrea.

Mamma HELP znám už od roku 2015. Z jejich edukačních materiálů jsem se naučila samovyšetřování prsu. Po pěti měsících jsem si nahmatala bulku, a přepadla mě panika. V době čekání na verdikt jsem cítila obrovský strach, nejistotu a úzkost. Zažila jsem pocit, jaké to je mít rakovinu. Mamma HELP mi toto všechno pomohl překonat. Naštěstí výsledky ukázaly, že nádor nebyl zhoubný. Moje teta ale takové štěstí neměla. Rakovinou prsu onemocněla letos v dubnu. Moc jsem se o ni bála, ale alespoň jsem věděla, kdo ji pomůže překonat to nejtěžší období. Teta se stále léčí, ale ženy v  Mamma HELPu jí dodávají odvahu a naději, že i ona nad nemocí zvítězí. 
 

Každý, kdo hledá informace, radu, povzbuzení, bezpečné zázemí a vlídné pochopení, má dveře do našich center otevřené. Moc si přejeme, aby u nás pacientky mohly nalézt potřebnou psychickou podporu i nadále. To ale nepůjde bez Vaší pomoci. 
 

Stačí málo - vybrat libovolnou částku a zmáčknout tlačítko Daruj.

 

https://www.darujme.cz/organizace/151


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.