Share |

Dara Rolins: interview na pláži v Honolulu

Exkluzivní interview s Darou Rolins z pláže v Honolulu: přečtěte si o spolupráci s Kosheen i Janem Kleníkem z Ohm Square, životě v L.A. a o tom, na co se Dara nejvíc těší.

 

Jak se chystalo společné turné s Danem Bártou a jak se na něj těšíte?

Turné s Danem si slibujeme tak rok. Věděli jsme že se tak jednou stane, ale vyvíjelo se to tak nějak pozvolna. Ten správný okamžik nadešel až  teď. Těším se převelice! Zrovna v tuto chvíli sedím na pláži v Honoluu a celkem přirozeně mě napadla vzpomínka této situaci dost podobná. Je to pár let zpět, kdy mi Roman Holý dal s sebou na cestu do L.A. demáče skupiny Sexy Dancers se slovy - kdyby tě nááhodou napadly u něčeho hezké sbory, budeme rádi… Vymyslela jsem je nakonec ke všem písničkám. S diktafonem na pláži. Klukům se líbily všechny a já se stala  právoplatným členem kapely. Jsem ráda, že si s Danem tento čas zase připomeneme... Navíc je s Danem a jeho partou zážitek pracovat, takže je to celý jako za odměnu:). 

 

ZÁKLADY Z ANGLIE

Teď jste pobývala v USA a pracovala na nové hudbě – oč šlo?

Do Ameriky se vracíme (já a má dcera) až koncem měsíce. Nejvíc času trávíme v L.A. u mé dobré kamarádky, jejíž manžel je taky z branže,ale té filmové. Mám tady i díky nim spoustu zajímavých známých a kontaktů. Po turné s Danem se sem chci opět na pár dní vrátit, dotočit něco ve studiu pro své nové album. Jedna věc vznikla dokonce tady, respektive jsem ji tady nazpívala, abych byla přesná. 

Markee a Darren ze skupiny Kosheen mi sem poslali základ z Anglie. Markee je producentem asi pěti věcí z mého připravovaného alba.Taneční muzika mě baví stejně jako hip hop či r'n'b. Je to široký záběr, já vím, ale tak to prostě mám.

A barevnej  bude i zvuk mé další desky. Kromě zmíněných Kosheen proběhne spolupráce (již tradičně) s Honzou Kleníkem z Ohm Square a s Tomim Popovičem, který stojí za úspěšným albem Rytmus - Král. Je to mů kamarád a domlouváme sa na tom tak dlouho, až jsme se nakonec museli potkat tady v L.A., náhodou, na ulici. Svět je prostě malej...

 

V L.A. jste už byla dřív, jak na vás to město působí? 

Tohle město mě baví.Jezdím sem dlouho a vždy ráda.Je to jediné místo kde vydržím dýl než 14 dní. Dokonce si tady chci pořídit byt. Kouzlo, které pro mě má je myslím podmíněno  tím, že tady znám lidi a taky tady můžu pracovat. Tím nemyslím vydělávat peníze. To by se mi ale moc líbilo:)

 

Máte ambice v zahraničí působit častěji, koncertovat atd.?

Ambice mám různé a spíš než na nějaké plánování věřím na náhody. Věci se začnou dít, až když na nich přestanete lpět.

 

Máte v plánu nějaké další řadové album?

Pracuji na něm...

 

Budete v následujících týdnech a měsících mít i koncerty, které nebudou v rámci turné s Danem?

Myslím že si dál pojedu své akce, které mi vydělávají na účty a na náš život. Mluvím o příležitostných přehlídkách, firemních  večírcích, diskotékách v Čechách i na Slovensku, kde vystupuji se svými tanečníky. Čeká mě taky moderování České Miss či Ples v opeře. A taák:)...

 

KANYE V AUTĚ

Co jste poslední dobou nejvíc poslouchala?

Maxwell, John Legend s Roots, Usher a novej Kanye West je to, co mám právě v autě...

 

Máte vlastní obchod s nábytkem, jak se mu daří?

Doufám že i během mé nepřítomnosti,dobře:)! Díky za optání...vezu si z cest spoustu nových inspirací všeho druhu!

 

Můžete nám dát tipy na své oblíbené weby?

net-a-porter.com,

bluefly.com

shopbob.com

intermixonline.com

instyle.com... ale na to si se asi neptala,že?:) Jsem „jenom“ žena....

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.