Share |

Crowdfundingové barvy: Viviva je trochu jiný akvarel

Máte rádi akvarel? Bavily vás ve škole vodovky? 
Dostupných barev, se kterými můžete kreativně řádit, je naštěstí hodně. Ale přesto je prostor pro vylepšování. Crowdfundingový projekt Viviva, který 25. dubna spouští kampaň na portálu Indiegogo, nabízí jiný přístup: Barvy nejsou v žádných krabičkách a paletkách. Pigmenty jsou prostě natlačené na listy malého bločku. Jakoby natištěné. Vy si namočíte štětec, přejedete jím po požadované barvě - a jedete (video mluví za vše). Nápad se nám líbil a tak jsme se s výrobcem spojili. Přišly vzorky na vyzkoušení, tak vám to můžeme předat z první ruky:)
update: LINK NA KAMPAŇ NA INDIEGOGO JE ZDE, POŠTOVNÉ JE ZDARMA I DO ČR
Co to je:
Akvarelové barvy ve formě bločku s "natištěnými" barevnými pigmenty.
Jak se to chová:
Bloček je velice skladný, vejde se i do malé kapsy. Obsahuje 16 barev. Jeho nevýhodou je, že trošku smrdí, ale jelikož jsou tyhle barvy myšleny asi hlavně do plenéru, není to tak zlé.
Po namočení barevné sektory relativně rychle schnou, mezi stránkami jsou ale přece savé papíry a doporučuje se mokré stránky nesplácávat. Někdy se mají tendenci i tak trochu lepit.
Je to dobrý?
Barvy jsou supersyté. Můžete jet zářivé odstíny, nebo si namíchat tlumenější. Barvy se chovají zhruba jako obyčejný akvarel, míchání je snadné. Barvy jsou vydatné a pro jemné odstíny bude stačit lehce si na barvu štětcem ťupnout.
Jak dokazují uživatelská videa na FB stránce výrobce, barvy umožňují různé styly práce pro různé povahy umělců. Ať inklinujete k jemným pastelovým odstínům, nebo saturovaným barvám, Viviva funguje velice dobře.
Do určité míry můžete i po namalování něco lehce opravit, o trošku víc, než jste možná zvyklí od jiných barev, ale v zásadě se práce řídí klasickými zvyklostmi, tedy jak to jednou namalujete, už velké změny nečekejte.
Plusy:
Úžasně skladná věc, která prakticky nic neváží - snazší způsob akvarelové malby si těžko představit.
Mínusy:
Snad jen pach:) Výrobce uvádí, že barvy jsou bezpečné, ale nemáme je jíst, a po malování si máme umýt ruce mýdlem. Barvy k nám putovaly z Indie a pro malé děti bychom z opatrnosti volili asi něco s atestem z EU.
Cena: 15 DOLARŮ ZA SEŠITEK S 15 BARVAMI NEBO 27 ZA DVA, konkurenční produkt je TAKÉ zhruba v ceně 15 dolarů za 15 barev.
Verdikt:
Je to nejsnazší způsob akvarelu, jaký jsme kdy viděli. 
Kde se dozvím víc:
NA STRÁNCE INDIEGOGO
Na FB
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.