Share |

COS má limitovanou kolekci 12 modelů inspirovaných díly slavné americké umělkyně Agnes Martin

foto: COS

Značka COS sponzoruje významnou retrospektivu americké malířky Agnes Martin (1912–2004), kterou pořádá Solomon R. Guggenheim Museum v New Yorku, a na oslavu spolupráce s touto kulturní institucí se COS rozhodl vytvořit limitovanou kolekci 12 modelů pro muže a ženy inspirovaných díly slavné americké umělkyně. /GALERIE/
 
Agnes Martin byla jednou z předních malířek dvacátého století, byla to vizionářka, jejíž díla vytvářela pomyslný most mezi abstraktním expresionismem a minimalismem. Její díla se vyznačují decentní barevnou paletou, geometrickými liniemi a mřížkami, a již po mnoho let jsou pro tým designérů značky COS zdrojem inspirace.
 
Veškeré potisky textilu v této kolekci vytvořil designérský tým COS s odkazem na konkrétní díla Agnes Martin. Kolekce se vyznačuje tlumenými barvami a přírodními tkaninami, jako je len a plátno, které napomáhají opětovnému ztvárnění jejích kompozic.
 
Kostky a proužky jsou ručně kreslené a ručně šité, aby vznikla jemná a organická nepravidelnost, kterou vidíme v dílech Agnes Martin. Tvary a siluety této kolekce jsou volné a konečné úpravy jsou inspirovány oděvy, jež sama malířka nosila při své práci.
 
Limitovaná kolekce COS × Agnes Martin bude v prodeji od 7. října online na cosstores.com, v prodejně Guggenheimova muzea a vybraných obchodech COS, a část výtěžku bude věnována nadaci Agnes Martin Foundation.
 
Výstava děl Agnes Martin se koná v Guggenheimově muzeu od 7. října 2016 do 11. ledna 2017.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.