Share |

Comptoir de Famille: francouzské bistro a dekor na Korunní

foto autorka

Malých bister s dobrou kávou, kterou dají člověku s sebou, není nikdy dost. Jedno vyrostlo na Korunní třídě na Vinohradech. Rohový dům na Korunní 101 získal přitažlivé dřevěné vývěsní štíty anoncující francouzské dobroty i doplňky do bytu.
Byli jsme trochu překvapeni zjištěním, že stejné štíty mají i jinde - Comptoir de Famille je francouzský řetězec, který působí už 20 let v řadě zemí - najdete ho ve Francii, Belgii, Itálii i v USA.
Na Korunní vás čekaíí francouzské bytové doplňky ve venkovském stylu, kteý už ve více čí méně zmešené podobě bohužel vede kdejaké květinářství či obchod s levným šmejdem podezřelého původu. Comptoir de Famille si dává záležet a věci, které mají, se objevují i v Elle Décor, Vogue, Country Living a dalších čaospisehc o bydlení - proto pokud vám učarovala vize interiéru po francouzsku, koukejte spíš sem než do Vše za 35. Případně si prohlédněte katalog - online je zde. Ještě jedna prodejna, ale bez bistra, je v Dejvicích (Wichterlova 14).
Co je každpádně možná lákavější, je levá část shopu: příjemné bistro s opravdu dobrou kávou, trochou pečiva a ochotnou slečnou, která disponuje roztomilým francouzským přízvukem. Kelímky na kávu, pokud s ní chete někam odkvačit,  jsou papírové, ceny mírné a chuť fajn - to by šlo!
Otvírací hodiny dle jejich webu:
 
PO - PÁ      8 : 00 - 19 : 00
SO              9 : 30 - 14 : 00
NE             12 : 00 - 18 : 00
http://www.comptoir-de-famille.com
www.interierdelart.cz
http://www.comptoir-de-famille.com/articles/comptoir-de-famille/interier-de-l-art-praha-3-1299-1.html
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.