Share |

Co znamená být superstar?

foto adidas Originals

 
Jestli si myslíte, že superstar se rodí z touhy po slávě, pak se krutě pletete.
 
Na sklonku roku 1969 uvedla značka adidas Originals nové basketbalové boty, kterým dala jméno Superstar. Tehdy název nevyprovokoval žádné dlouhé debaty a všichni tak nějak chápali, co to slovo znamená. Uplynulo jen pár desítek let a situace je docela jiná. Titul superstar už dostalo tolik lidí a věcí, že není přesně jasné, jaký má vlastně význam. Kampaň I Am Not Superstar z dílny adidas Originals se proto při 45. výročí ikonických tenisek vydává za velkými jmény, aby zjistila, co pro ně znamená být superstar.
Ti, kdo sami bývají označováni jako superstar, ale překvapivě přišli s nečekaným názorem. David Beckham, Damian Lillard, Pharrell Williams i Rita Ora zkrátka odmítli běžné asociace superstar se slávou, davy fanoušků, honbou za úspěchem a popularitou nebo prvoplánové přitahování pozornosti. „Nejde o to, mít jméno na dresu, vlajce nebo kůži fanouška,“ shrnuje za všechny profesionální basketbalista Damian Lillard.
Pravá superstar se totiž nenechá zlákat laciným pozlátkem a jde si vždy za svým. Příkladem může být Pharrell, který vždy hlavně chtěl skládat dobrou hudbu, nebo Beckham, který zase toužil být tím nejlepším fotbalistou. Nesnažili se být slavní, sláva byla pouhým vedlejším produktem jejich odhodlání a tvrdé práce. Pro celou čtveřici adidas celebrit je hlavním znakem superstar právě tato věrnost sama sobě a svému snu.
Konec dohadů, hvězdy se shodují, že význam slova superstar je možná jiný, než si většina lidí myslí, ale stále je docela jasný. Být superstar znamená být svůj, být originální a nepodlehnout tlaku okolí. Ať už je rok 1969 nebo 2015, jedna věc se nemění. K tomu, abyste byli superstar, nevede žádná zkratka, jak to dokazují i tenisky adidas Originals Superstar (www.adidas.cz/superstar).
Taková je hlavní myšlenka kampaně I Am Not a Superstar a spotu, pod který se podepsal švýcarský režisér a specialista na lidské příběhy Karim Huu Do. Jestli si myslíte, že superstar se rodí z touhy po slávě, pak David Beckham, Damian Lillard, Pharrell Williams ani Rita Ora superstar nejsou:
#adidasOriginals #Superstar
https://www.youtube.com/watch?v=0HYGOB7Ofa0
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.