Share |

Co je to monoarabica a proč ji ochutnat?

Typická káva illy, jak ji známe, je sestavena z devíti druhů kávy arabica. Nabídka  tzv. monoarabicy pak pochází pouze z jedné země a plantáže a od jediného pěstitele. Pokud 
si nyní ve vybraných kavárnách objednáte tuto specialitu, dostanete k ní také cestovní doklad, ve kterém se dozvíte nejen zajímavosti o podmínkách pro pěstování kávy v dané zemi a jejich vliv na výslednou chuť, ale seznámíte se také přímo se jménem pěstitele, který na plantáži zrna vypěstoval. 

  • Ještě větší prožitek ze svého šálku kávy z Etiopie, Brazílie nebo Guatemaly Vám nabízí prémiová značka illy.
  • Navštivte některou z vybraných kaváren a objednejte si monoarabicu.
  • Dostanete k ní také cestovní pas s detailním původem kávy, kterou pijete. Zjistíte nejen to, kde a kdo konkrétně kávu vypěstoval, ale i jaké chutě a vůně jsou typické pro danou šarži a co tyto rozdíly způsobuje.

"Kávu illy připravujeme vždy z těch nejkvalitnějších zrn a záleží nám na tom, abychom spolupracovali se spolehlivými pěstiteli. Pomocí cestovního dokladu, přiloženého ke každé této kávě, chceme zákazníkům přiblížit, odkud jejich káva doputovala. Káva z každé lokality, odkud ji odebíráme, se navíc vyznačuje svou osobitou chutí a vůní. V cestovním dokladu se proto zákazníci dočtou, jaké jsou podmínky pro pěstování kávy v dané zemi a další zajímavosti. Milovníci kávy tak ještě lépe pochopí, proč jejich káva chutná tak, jak chutná a voní."
- Petr Mrázek, Le Patio International


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.