Share |

Co chystá Kino Pilotů? Švéda i žábu

foto z filmu Švéd v žigulíku

Kino Pilotů chystá na následující týdny akce, o které byste neměli přijít! Podívejte se, co můžete zažít:
 
 
28.3.2018
Švéd v žigulíku - promítání s debatou
Hostem režisér Petr Horký
Chtějí revoluci, ale nestojí o změny. 

Kdysi největší a nejlepší automobilka v bývalém Sovětském svazu, dnes finanční katastrofa. Ostřílený švédský manažer, který má znovu přinést zlaté časy. Setkávají se ve městě Toljatti, hluboko v srdci Ruska. Každý se svou představou o budoucnosti, ze které nechce ustoupit. Švéd v žigulíku je příběh o velkých plánech a ještě větší absurditě.

Po filmu proběhne debata s režisérem Petrem Horkým.

 
4. 4. 2018

Vepřový koláč
Pork Pie
PORK PIE sleduje eskapády tria náhodných psanců, kteří cestují napříč Novým Zélandem ve žlutém mini, protestují proti konformitě a honí ztracenou lásku. Jsou pronásledování oddílem ozbrojených policajtů a šílenstvím médií. V hlavní rolích Dean OGorman (Hobbit, Trumbo), James Rolleston (Boy, The Dark Horse) a Ashleigh Cummings (Puberty Blues, Tomorrow When the War Began).

Pork Pie (2016) je moderně předělaná kiwi klasika Goodbye Pork Pie (1978) a režisér Matt Murphy je syn Geoffa Murphyho, který režíroval původní film.

Krátký film před hraným filmem: Two Cars, One Night (11 min 2004, Nový Zéland), režie Taika Waititi (Boy, What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilder People, Thor: Ragnarok )

------------
Pork Pie tracks the escapades of a trio of accidental outlaws as they travel the length of the New Zealand in a yellow mini, protesting conformity and chasing lost love, with a posse of cops and a media frenzy hot in their pursuit.

English version, Czech subtitles.

------------

Vstupenky: 120 Kč (k dispozici online a v pokladně); 90 Kč studenti a senioři (k dispozici jen v pokladně)

Partneři: KIWI FILM FEST, CANZA, Kino Pilotů

 
5.-6. 4. 2018

Bufo Alvarius
Slavnostní uvedení v Kině Pilotů + diskuze
Co se stane, když vyzkoušíte nejsilnější známe přirodní psychedelikum, které produkuje žába Bufo Alvarius?
Zveme vás na uvedení jedinečného dokumentu Filipa Záruby. 

Po projekci 5. dubna proběhne diskuze na téma „Benefity a rizika psychedelik, možnosti jejich terapeutického využití“ za účasti režiséra a klinického psychologa Mgr. Michaela Vančury. 6. dubna se k diskuzi na téma „Rozšířené stavy vědomí a jejich potenciál pro osobnostní rozvoj“ připojí také producent filmu – Václav Dejčmar.

Bufo Alvarius – The Underground Secret je fascinující výpovědí skupiny psychonautů, která se za zkušeností s ropuchou coloradskou vydala do Jižní Ameriky. Kromě nich sdílí ve filmu osobní příběh s Bufo Alvarius zakladatel transpersonální psychologie Stanislav Grof spolu s lékařem a novodobým šamanem Octavio Rettigem, díky němuž mohlo ceremoniální kontakt s žabím tryptaminem 5-MeO-DMT prožít tisíce dobrovolníků po celém světě. Mnohým tato cesta daleko za hranice běžného vnímání změnila život.

„Pouhá slova k interpretaci zkušenosti, kterou žába Bufo Alvarius dokáže zprostředkovat, nestačí. Proto jsme dokument pojali jako audiovizuální dobrodružství s působivou hudbou a s 3D animacemi inspirovanými vlastními prožitky s touto psychedelickou látkou. Původní záměr natočit reportáž postupně vygradoval do intenzivní filmové meditace o povaze vědomí a bytí. K dokonalosti, se kterou se „tam“ setkáte, to má stále daleko, ale takové už jsou možnosti naší reality – omezené,“ vysvětluje režisér a scénárista filmu Filip Záruba.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.