Share |

CINK CINK CIRK: BUM+, cirkusové představení, které vás shodí ze židle

Je to tu zas, nový cirkus, fenomén kulturní scény poslední doby, fascinující propojení akrobacie, divadla, hudby i prostředí. V představení BUM+ jsme nedávno v Akropoli měli šanci vidět autorské dílo nejmladší generace cirkusáků, kteří v prostředí nového cirkusu už vyrostli, kteří se v něm pohybují s fascinující samozřejmostí a které byste si neměli nechat ujít. 

   

Původní pouliční show Cink Cink Cirku s názvem BUM vznikla v roce 2014, mimo jiné díky podpoře CIRQUEONu, a dočkala se už 27 repríz ve dvanácti městech po celé České republice. V novém představení BUM+, na kterém parta pracovala v posledních měsících, se dozvíme ještě víc o tom, odkud pocházíme - totiž z flašky od okurek. 

 

Základní sestavu Cink Cink Cirku tvoří pět perfomerů a každý z nich je neuvěřitelný talent. Příběh, který nám  předkládají, se naprosto smysluplně rozvíjí, vtipné žonglování a jiné cirkusové kousky do něj dokonale zapadají, choreografie je skvělá, ujeté kostýmy celé cinknuté partičky si uvědomíte až po chvíli, protože jsou na nich jako druhá kůže, všechno sedí... Vy se spokojeně koukáte, užíváte si to a říkáte si, Aha, takže tohle umí všichni, a tenhle dělá stojky, tahle umí hrát, tady ten jenom tak přicmrndává s muzikou... a najednou bum, docvakne vám, že každý z nich umí všechno a ten přicmrndávač s kytarou je geniální multiinstumentalista a to co slyšíte fakt není nahrávka nějaké kapely, to ten kluk dělá celý sám a navíc na místě, přímo před vámi, ostatní si nenápadně stojí navzájem na hlavách, ta holka je herečka jenom tak mimochodem, stejně jako ti kluci, a všichni tahají hodinu a půl z rukávu jedno eso za druhým a vám padá čelist níž a níž a jejich show pořád roste, kolem vás lítají akrobati na šálách, okurky, trenýrky i střepy, v brutálním závěru to všechno vygraduje v gejzírech vody a vy tam stojíte, máte smajl přes celej ksicht, tleskáte jak o život a říkáte si, kde se to v těch děckách bere, protože ano, je to pět bláznů pod a těsně přes dvacet, kteří si to viditelně užívají, opravdu ví, že mají co nabídnout a taky vám to všechno nabídnou, a vy nakonec odcházíte a máte pocit, že nutně potřebujete zlatofialový kabát, navíc máte strašnou chuť na okurky a už se těšíte, až na to půjdete znovu, fakt, nekecám. 

Takže jestli jste ještě Cink Cink Cirk neviděli, běžte. O tohle se nechcete nechat připravit.

 

 

Účinkují: Zuzana Drábová, Aleš Hrdlička, Filip Zahradnický, Lukas Bliss, Prokop Jelínek, Mistr Piklz, Vyšší Moc 

Koncept a choreografie: Cink Cink Cirk 

Hudba: Prokop Jelínek 

Supervize: Eliška Brtnická 

Výtvarník: Simona Drábová, Pavla Zahradnická a Cink Cink Cirk 

Produkce: Pavel Vaněk 

Fotky: Jáchym Belcher (Music Photo Report) - další snímky zde

 

http://www.facebook.com/CinkCinkCirk

http://www.youtube.com/channel/UCtUwl6QAdQMoKEIHjCjHbkw

 

text: Janina Michlová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.