Share |

Chystá se již 3. ročník eventu Fashion Point

foto: pořadatel akce

Studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připraví již třetí ročník projektu Fashion Point. Vše se uskuteční v sobotu 3. března 2018 ve Zlíně. Letošní koncept módního projektu Fashion Point přivede i letos do Zlína odborníky módního průmyslu, kteří nastíní návštěvníkům informace o různých tématech z oblasti módy. Součástí programu bude netradiční módní přehlídka, kde představí své kolekce návrháři Ateliéru designu oděvu a obuvi.
 
Třetí ročník projektu zahájí svou první část programu v budově Zlínského klubu 204, kde budou probíhat přednášky. Módní odborníci se i letos budou zabývat zajímavými tématy. Zaměří se především na oblasti, jako je budování a fungování značek a představí práci buyerů. Cílem přednášek je objasnit veřejnosti, jakým způsobem funguje módní průmysl v Čechách a na Slovensku. Vstupné na Fashion Point 2018 není, celá akce je pro všechny návštěvníky po celý den zdarma. Akce je proto přístupnější pro širokou veřejnost.
 
Nedílnou součástí Fashion Pointu je prezentace tvorby Ateliéru designu oděvu a Ateliéru designu obuvi, která se posune na úroveň zahraničních módních událostí. „Tento rok se prezentace tvorby návrhářů uskuteční ve zcela nové podobě. Nebude formou módní přehlídky, ale statické prezentace s různými příběhy a scénami. Další novinkou je zapojení návrhářů z Ateliéru designu obuvi, kteří díky této formě mohou prezentovat svou práci,“ uvádí projektové manažerky Veronika Tomanová a Kristýna Škamralová.
 
Své kolekce na Fashion Pointu 2018 uvedou studentky druhého ročníku Ateliéru designu oděvu. Adéla Malendová představí kolekci Big Mother, která je inspirovaná dílem George Orwella 1984. Zabývá se zde nadčasovou problematikou sledování lidí. Romana Lidiaková se ve své kolekci V peřině nechala inspirovat peřinou, kde znázorní pohodlí a bezpečí postele i mimo dům. Tento rok je Art Directorkou celého výtvarného týmu Katarína Mydliarová. Její nová kolekce, kterou představí na Fashion Pointu 2018, je inspirovaná mangou od Masamune Shirou. Nově představí svou kolekci Paulína Ružovičová. Uvede kolekci inspirovanou hlavolamy, které zapojuje přímo do oblečení.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.