Share |

Chemistry: Umění, DJs, mejdan

**English text follows**

Vážení milovníci umění,

přijměte pozvání na výstavu a vernisáž výstavy 

Reflektor - Marek Kolář, Tomáš Vavříček

která se uskuteční ve čtvrtek 19.3.2015 od 19:00 v The Chemistry Gallery.

Na vernisáži zahrají: Pyžamo DJs (DJ IM Cyber a Martin Janecky) a Fatty M (Roxy)

Výstava Reflektor představí tvorbu malíře Marka Koláře, loňského absolventa AVU (ateliér Zdeňka Berana, ateliér Martina Mainera) a Tomáše Vavříčka, absolventa AVU z roku 2013 (ateliér intermédií Milana Knížáka), který pracuje s různými médii, nejčastěji se světlem.

Marek Kolář na výstavě představí svou pozoruhodnou sérii obrazů reflexivních antropomorfních objektů "soch" v interiéru. Jeho obrazy, které vynikaly na loňské výstavě diplomových prací ve Veletržním paláci, v sobě spojují digitální sochu, malbu interiéru, autoportrét a částečně i abstrakci do jednoho sourodého obrazového celku. Sérii jeho obrazů doplňuje multimediální instalace, která je digitálně manipulovaným obrazem, který podobně jako absolutně reflektivní plocha reaguje na světelné podmínky ve svém okolí a který digitálně zobrazuje své okolí podobně, jako Kolářovy hyperrealistické malby. 

Na tento přesah malby do oblasti nových médií navazuje Tomáš Vavříček instalací založenou na projekci počítačem generované černobílé geometrické abstrakce vycházející z minimalismu a digitálně zpracovávající kombinaci různých sakrálních archetypů nejčastěji do podoby symbolických oltářních motivů. Tyto počítačem generované obrazy pak Vavříček převádí za pomoci grafické techniky sítotisku na klasické médium plátna a činí tak podobný exkurs z oblasti nových médií do klasických zobrazovacích technik jako Kolář. Jeho sítotisky jsou zlaté, čímž stejně jako použité tvary geometrických obrazců odkazují k náboženským, posvátným a symbolickým významům, které reflektuje jeho tvorba.

Barevný hyperrealismus propojený s černobílým minimalismem, obrazy digitální i klasické, jedno vyzařující druhé, reflektor, impuls.

Výstava potrvá od 20.3. do 4.4.2015.

kurátor: Petr Hájek

Těšíme se na setkání s vámi!

Srdečně,

The Chemistry Gallery 
**************************************************************************
Dear art-lovers,

allow us to invite you to the exhibition and to the opening of the exhibition

Spotlight - Marek Kolář, Tomáš Vavříček

that will take place on Thursday 19.3.2015 from 7:00pm at The Chemistry Gallery.

Music at the opening: Pyžamo DJs (DJ IM Cyber a Martin Janecky) a Fatty M (Roxy)

The exhibition will showcase work of painter Marek Kolar, graduate of Academy of Fine Arts in Prague in 2014, whose hyperrealistic series of painting combined with interactive multimedia installation shined at last year's exhibition of final works of fresh graduates from the Academy. His colorful classic paintings will be combined with black and white abstract geometry of generated light projection from Tomas Vavricek, graduate of Academy of Fine Arts in 2013, who at the same time makes a similar overlap between new media and classical painting (seriography) as his counterpart in this exhibition. 

Overlap of painting to new media and of new media to painting.

The exhibition will run through from 20. 3. till 4. 4. 2015.

We look forward to meet with you.

Sincerely,

The Chemistry Gallery
 
 

The Chemistry Gallery
 
www.thechemistry.cz
info@thechemistry.cz
 

The Chemistry Gallery was awarded Art Prague Young Award 2009 at Art Prague - art fair of contemporary art held in Prague (www.artprague.cz)

 

The Chemistry Gallery proudly presents that Jan Vytiska was awarded Art Prague Young Award 2011 at Art Prague contemporary art fair when being part of the presentation of The Chemistry Gallery.
 

Photographer Jan Přibylský represented by The Chemistry Gallery at the Prague Photo 2011 was awarded UniCredit Bank Prague Photo 2011 Young Award.

The Chemistry Gallery proudly presents that Jan Kaláb was awarded Art Prague Young Award 2010 at Art Prague 2010 when being part of the presentation of The Chemistry Gallery.

 

 

 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.