Share |

Chcete vyhodit něco, co někdo jiný může použít? Zkuste Všezaodvoz.cz

logo

Všezaodvoz.cz - vše se jěště může hodit. Objevili jsme web, jehož myšlenka se nám líbí.  Jeho zakladatel Petr Lamač nám k němu řekl toto:
 
Původní myšlenka se zrodila v mé hlavě asi před třema lety, když jsem byl požádán, abych vyhodil vybledlé potahy zahradního nábytku, které již nebyly potřeba, jelikož se právě koupily nové. Při pohledu do popelnice mě napadlo, že zbytečné vyhazovat plně funkční (jen již méně estetickou) věc, která by ještě mohla někomu posloužit, třeba hned ve vedlejším domě. Bohužel nebyla možnost takové věci na nějakém centrálním místě rychle a zdarma nabídnout. Primárně se tedy jednalo o snahu vytvořit možnost bezplatné formy recyklace soustředěné na jednom webu, který začal asi před rokem a půl.

Ač jsem tvůrce tohoto webu, vzděláním jsem ekonom, ale myslím, že zdaleka ne ten mainstreamový, finančně zaměřený, spíše jen člověk obecně šetrně smýšlející. Prostě mi vadí, když se věcmi mrhá zatímco z (globálního pohledu) jasně omezené zdroje postupně ubývají.

Z této prvotní snahy o efektivní recyklaci se brzy rozvinula platforma, na které pozoruji, jak se mění přístup lidí k věcem zdánlivě majících nulovou hodnotu (dosloužilo, pryč s tím). Jakmile je však nabídnou, nadšený zájemce se často ozve během minut a lidé si uvědomují, jakou hodnotu věci vlastně mají a mění k nim i přístup. Lidé tak i navazují kontakty a ve společnosti tudíž vzniká širší dialog a vzájemná podpora. To mi zde opravdu chybí.

Čili v jedné větě mě na tom baví ten recyklační efekt, komunikace mezi lidmi a ten postupný proces pochopení jisté nesmyslnosti dnešního konzumního života.

Pokud se vám projekt líbí a chcete se zapojit, hledá se dobrovolník pro práci s webem (technický rozvoj, administrace či propagace). Pište na info@vsezaodvoz.cz

www.vsezaodvoz.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.