Share |

Chcete si zkusit sítotisknout?

Workshop sítotisku a serigrafie
foto: pořadatel akce

Chcete si zkusit sítotisknout?

Já jsem to už vyzkoušela vloni a na kurz mám skvělé vzpomínky. Příjemná dílna ve škole a poučná teoretická průprava. Zajímavý je však hlavně praktický sítotisk vlastního motivu na téměř cokoliv, co si přinesete (od triček přes samolepky až po kabelky).
 
Pokud jste tedy kreativní a již nyní nosíte v hlavě nějaký motiv, který chcete mít třeba na tričku, tak neváhejte a čtěte další informace o workshopu.
 
Vyšší odborná škola grafická a střední průmyslová škola grafická (Hellichova 22, Praha 1) pořádá ve dnech 18. a 25. dubna 2013 vždy od 13.00 hodin workshop sítotisku a serigrafie.
 
Jde o jednu ze základních technik tisku. Je to průtisk, při němž se tisková barva přenáší na potiskovaný materiál (papír, textil, sklo, porcelán) protlačením skrze tisknoucí prvky (oka) síťové tiskové formy (šablony). Serigrafie je umělecký sítotisk, ručně prováděný tisk přes šablony (síta) v omezeném počtu kusů (max. 200 ks), každý tisk je považován za originál, je očíslován a podepsán autorem. Po vytištění nákladu je sítotisková šablona ihned odvrstvena, aby sloužila k dalšímu použití. Serigrafie je nejmladší perspektivní grafická technika, která od konce druhé světové války prošla bouřlivým vývojem a našla své zatím nejvyšší výtvarné vyjádření ve výtvarném hnutí popartu se všeobecně známým protagonistou Andy Warholem. 
 
A ten, kdo je kreativní a chce si vyzkoušet tuto metodu, má nyní šanci v dubnu v Hellichovce. Workshop má dvě části: teoretickou a praktickou…..
 
Teoretická část kurzu
18. dubna 2013 (3 hodiny)
Obsahem teoretické části je seznámení s technologií průtisku a technikami sítotisku a serigrafie, příprava tiskové formy, materiály pro sítotisk a především příprava podkladů. Teoretická část je obsahem vhodná především pro ty, kteří se s touto technikou doposud neměli možnost seznámit. 
Počet účastníků teoretické části: není omezen (minimálně 5)
Cena teoretické části: 250 Kč

Praktická část kurzu
25. dubna 2013 (4 hodiny)

Obsahem praktické části je zhotovení šablon a tisk motivů připravených účastníky. 
Maximální počet účastníků praktické části: 5
Cena praktické části: 500 Kč

Přihlásit se je možné v sekretariátu školy do 10. dubna 2013
osobně, e-mailem na info@graficka-praha.cz nebo telefonicky
na čísle 257 312 390
Pedagogické vedení kurzu: Adam Lešikar, DiS


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.