Share |

Charlie Straight: co na tom New Yorku je?

Charlie Straight v New Yorku / foto Lukáš Vrtílek

Charlie Straight odletěli do Států - co tam dělali a jak se cítí po návratu? Udělali jsme s nimi rychlé  interview o aktualitách v kapele.

Právě jste se vrátili z USA, co jste tam dělali a jaké zážitky jste si přivezli?

Natáčeli jsme nový videoklip a pátrali po tom, co je na Brooklynu tak dobré, že odtamtud pochází tolik kapel, které posloucháme.

Ten klip režíroval Yemi AD, jak spolupráce probíhala?

Yemi je borec, ale je to hodně velký perfekcionista a náročný režisér. Moc se s tím neštval a často zkoušel, co všechno jsme schopni vydržet. Vážím si ho hlavně proto, že je neskutečně kreativní, chápavý a dokáže nadchnout celý tým lidí. Spolupráce probíhala hladce, až na menší potyčku s policií na Times Square, při které nás málem zatkli.

 

V květnu máte vydat nový singl, jaký je a o čem?

Některým lidem připomíná Beatles a já se tomu nebráním, ale když jsem písničku School Beauty Queen skládal, nechtěl jsem, aby tak zněla. Je o hledání člověka, kterého milujete, ale uvědomíte si to ve chvíli, kdy už je možná příliš pozdě.

Má jít o písničku napsanou v souvislosti s novým seriálem 4teens - oč jde?

Česká televize nás oslovila společně s režisérem Pavlem Jandourkem, abychom udělali hudbu k novému seriálu a my jsme do toho šli, protože to byla výzva a nová zkušenost. Dělali jsme i scénickou hudbu, na které se podílel hlavně basista Johnny Cienciala. Snad se vám bude líbit, v pátek 13. května vysílají první díl. Hraju v tom seriálu takovou mini roli, zpěváka ve školní kapele. Mohl jsem sestavit i její repertoár – dal jsem tam Bowieho a Killers, však uslyšíte.

 

Vydali jste zatím jedinou desku, She's a Good Swimmer. Jak ji s odstupem vnímáte?

Máme radost, že se líbí lidem u nás i v USA a v Německu třeba. Hlavně ji vnímáme jako první krok, jako když se člověk učí chodit. Cesta je ještě dlouhá.

Podle čeho vlastně dostala jméno (není to odkaz na text od James?)?

Dostala jméno podle jedné skladby a protože se nám to prostě líbilo. Měla se původně jmenovat Try Some Stuff You Don’t Think You Should.

Druhé album plánujete na příští rok, máte už o něm konkrétnější představu?

Máme hlavně nové písničky a budeme je nahrávat v létě a na podzim. Některé můžete slyšet živě na koncertech už teď.

Mají dnes alba ještě vůbec smysl?

Určitě ano. Aspoň 10 písniček, to už o něčem vypovídá a dává to dohromady pěkný celek, ne?

Údajně hráváte i v Německu?

V poslední době se nám v Německu docela daří. Hrajeme hlavně v Mnichově a v Hamburku. Náš manažer Andi se snaží a hledáme i německého producenta a label.

 

Na květen a červen plánujete řadu koncertů, jaké budou?

Euforické a slunečné, doufám. Na festivaly se celá kapela hodně těší. Třeba na Rock for People, nebo na Colours, tam bychom se měli objevit v rámci „doporovodného porogramu“ na pódiu ve městě.

Máte ještě nějaké jiné aktivity, o kterých bychom měli vědět?

Možná byste měli vědět, že nejsme u žádného major labelu a proto jsme svobodní a můžeme si dělat, co chceme.

Co děláte proti šedi?

Hlavně zhluboka dýcháme, přemýšlíme pozitivně a děláme věci s nadšením.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.