Share |

Charitativní módní přehlídka podpoří duševně nemocné

Fokus Praha pořádá již 2. ročník charitativní módní přehlídky Fashion for FOKUS s mottem „ Zaostřeno na osobitost“. Akce se uskuteční v předvečer „dne všech bláznů“ – 31. března 2015 v Českém muzeu hudby (Národní muzeum, Karmelitská 2/4, Praha 1) od 20:00 hodin.
Letošní módní přehlídka představí modely mladých designérek a designérů, kteří stejně jako duševně nemocní nějakým způsobem vybočují z šedých hranic „normálnosti“. „Snažili jsme se vybrat stylově odlišné designéry, aby svou originalitu mohl najít každý z diváků,“ říká o projektu Jolana Haismanová (art director, produkce). Zaostřovat na osobitost budou designéři Iva Burkertová, Jana Mikešová, Tereza Otáhalíková a Maroš Baran.
Tváří Fashion for FOKUS se letos stala maďarská herečka Vica Kerekes. K módě má pozitivní vztah, ač se nechce stát obětí trendů. „Oproti minulosti už nemusíme tak namáhavě pracovat fyzicky, nebojujeme tělem, ale čím dál tím víc namáháme svou psychiku. Avšak v současnosti máme mnoho způsobů, jak si můžeme vzájemně pomoct,“ vysvětluje, proč si zvolila podporu právě Fashion for FOKUS.
Smyslem této charitativní módní přehlídky je získat finanční podporu pro činnost Fokusu Praha. Posláním Fokusu je podpora lidí se zkušeností s dlouhodobým duševním onemocněním www.fokus-praha.cz. "Letos budeme veškeré prostředky získané na této akci směřovat svépomocné aktivitě Klubu Mosty. Podstatou tohoto klubu je společné prožívání volnočasových aktivit lidí, kteří jsou dlouhodobě hospitalizováni v PN Bohnice s lidmi s vlastní zkušeností s duševním onemocněním, kteří mnohdy pobytem v PN Bohnice osobně prošli. Tito lidé se navzájem motivují a ukazují cestu k uzdravení. Fokus Praha tento klub zastřešuje a poskytuje prostory pro scházení. Bohužel na důstojné vybavení a finanční ohodnocení pracovníků klubu hledá Fokus Praha prostředky velmi obtížně. Více informací o Klubu Mosty zde," uvádějí pořadatelé.
Nadace Divoké husy zdvojnásobí výtěžek ze vstupného i z darů poskytnutých v rámci přehlídky Fashion for FOKUS až do výše 60 000,- Kč.
Vstupenky na módní přehlídku jsou dostupné v síti ticketportal.cz.
Iva Burkertová – absolventka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Její kolekce kombinují originální design s pohodlnými materiály. Od roku 2009 spojuje své jméno se značkou ODIVI. Žena v jejích modelech je nespoutaná osobnost, která jde za svým, přitom ráda nosí neotřelé, ale zároveň pohodlné modely.
Jana Mikešová – Po úspěšném minulém ročníku se vrátí na molo modely Jany Mikešové tvořící pod značkou MIK. Vycházejí z tradičních materiálů a pletařských technik. Symbolizují jemnost, něhu a harmonii. Ztělesňují ženskost a poetičnost. Kolekce prezentovaná na Fashion for Fokus plynule navazuje na předchozí kolekci Vesna. Navrací se k lidových kořenům a čerpá ze slovanské kultury.
Tereza Otáhalíková – studentka módního designu Tomáše Bati ve Zlíně. Její kolekce v sobě obsahují barevné protiklady. Černá a bílá ve vzájemném kontrastu i symbióze. Tereza kromě oděvů vytváří i šperky a doplňky z netradičních materiálů. Ve své poslední kolekci se nechala inspirovat plexisklem jako materiálem pro doplňky či aplikace na oděv.
Maroš Baran - Slovenský designér, který vystudoval Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě v oboru Grafika, se začal zajímat o módu už před pár lety, a tak v roce 2012 vytvořil svou první kolekci s názvem DISGRACE při studiu na Hogeschool voor de Kunsten v Utrechtu. Inspiraci pro svou tvorbu hledá v literatuře a umění. Své kolekce často prezentuje jako „fashion performance“, kde spojuje módu, performance a video-art s temnou ambientní hudbou.
http://www.fashionforfokus.cz/

 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.