Share |

Český ráj: nová kolekce šperků Belda Factory

Odkaz, tradice a hrdost. Tradiční česká firma Belda Factory v rámci letošního Designbloku představila veřejnosti novou sérii šperků inspirovanou charakterem a řemeslnými tradicemi regionu Český ráj.
 
“Vzhledem k letošnímu 100. výročí naší firmy jsme se rozhodli vytvořit kolekci, jenž oslavuje krajinu, ze které pochází naše rodina. K tomu jsme přirozeně použili pro tento kraj typické polodrahokamy, jako jsou acháty a granáty. Zároveň vycházíme z motivů spojených s tématikou zdejší přírody,” vysvětluje designérka Viktorie Beldová.
 
Kolekce se kreativně opírá o téma přírodních motivů. V detailu tak lze například spatřit strukturu větvičky nebo abstrahované tvary nerostných forem. Důraz byl samozřejmě kladen také na kvalitu řemeslného zpracování respektující řadu tradičních šperkařských rukodělných technik. Každý kus je tak dokonalým originálem nejen díky svému vzhledu, ale i způsobu zpracování.
 
“Značka Belda je proto synonymem tradice, ale i odpovědnosti, což ostatně dokládá i fakt, že jsou všechny naše šperky vyrobeny tak, aby je bylo vždy možné repasovat do původního stavu, stejně jako dobré anglické boty,” říká Jiří Belda ml..


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.