Share |

ČESKÉ FINÁLE CHIVAS MASTERS: Už 5.5. a se vstupem zdarma

Finále českého kola Chivas Masters se blíží. Ve čtvrtek 5. května bude rozhodnuto, který barman vyrazí v létě do Číny a má šanci stát se novou mezinárodní hvězdou. Cestování je letos také tématem samotné soutěže. V pražském prostoru Royal se desítka finalistů proletí do New Yorku, do Šanghaje a pak domů. Všude s nimi bude ikonická whisky Chivas Regal. 
 
Cesta českých barmanů za titulem Chivas Master začala mystery shoppingem a pokračovala kvalifikačním kolem, kde porota Chivas Masters teamu hodnotila recepturu, příběh a vizuální podobu soutěžních drinků. Kateřina Kluchová – Beefeater brand ambassador, George Němec – Becherovka international ambassador, Kateřina Vondrák Hvězdová – Brand manager Chivas Regal, Ondra Hnilička – vítěz Chivas Masters 2016 a Robert Koblasa – obchodní manažer Jan Becher-Pernod Ricard vybrali těchto deset barů, jejichž zástupci se představí na lokálním finále: 
 

  • Bugsy's Bar, Praha
  • Cloud 9, Praha 
  • Hemingway Bar, Praha
  • Kavárna U čtyř prstů, Pardubice
  • L`Fleur bar, Praha 
  • La Casa de La Havana Vieja, Praha
  • Prolog The Exceptional Cocktail Bar, Praha 
  • Super Panda Circus, Brno
  • The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar, Olomouc 
  • Zapa Bar, Plzeň  

 
„Porota měla opravdu těžké rozhodování. Velmi nás potěšila vysoká úroveň přihlášek a invence barmanů ve využití lokálních surovin. Věříme, že všech deset vybraných barů má skutečně velkou šanci na úspěch jak v lokálním, tak pak v globálním kole,“ dodává na adresu finálové desítky Kateřina Vondrák Hvězdová.
 
Ve čtvrtek 5. května bude každý barman v pražském Royal připravovat tři finálové drinky ve dvou provedeních. Úkolem soutěžících je co nejlépe sladit prémiovou whisky Chivas Regal s chutěmi typickými pro New York, Prahu a Šanghaj. Koktejly tedy budou míchat v kategoriích THE CLASSIC WAY (inspirace některou z koktejlových klasik z New Yorku a zároveň pocta skotským kořenům Chivas Regal), THE LOCAL WAY (inspirace lokální barovou scénou) a THE SHANGHAI WAY (průkopnický drink inspirovaný orientem). 
 
 
 
 
Tříčlenná porota, v níž zasednou globální ambasador značky Chivas Regal Max Warner, světoběžnice a kuchařka Kamila „Kamura“ Rundusová a věhlasný odborník na whisky Zdeněk Kortiš, se zaměří na zvládnutí tématu, rovnováhu, chuť a podobu drinku, techniku zpracování, interakci, příběh a znalost značky Chivas Regal. Zástupce vítězného baru pak poletí v létě na globální finále Chivas Masters, které se letos koná v Šanghaji. 
 
Slavnostním i napínavým večerem budou provázet barmanské hvězdy Jan Braniš a Ondra Hnilička. Ti kromě soutěžících přivítají na pódiu také kapelu Universal Swing Brothers. Pro návštěvníky bude připraven bar s koktejly z Chivas Regal a stylové dobroty od specialistů na asijskou kuchyni – Tamarind Tree. Akce je přístupná veřejnosti a je zdarma. Dveře se otevřou v 17:30.
 
FB event: https://www.facebook.com/events/725144690960003/
 www.facebook.com/ChivasRegal.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.