Share |

Česká designérka představí v rámci Designbloku své nejnovější objekty Brush a Spirit

foto: pořadatel akce

Přední česká designérka Lucie Koldová opět překvapuje rozsahem svých objektů a v historických prostorách pražského Lapidária, Art House  představí instalaci na pomezí umění a designu. Ruční práce koberců Brush a skleněných stolků Spirit vzdávají hold lidské zručnosti a kráse materiálů.
           
Malířské plátno utkané z přírodní vlny. Dlouhé tahy štětcem, cit pro detail a tradice starých mistrů. Ručně tuftované koberce BRUSH, pro francouzskou firmu Chevalier édition, mají výrazný charakter nepravidelné ruční malby v odstupňovaných tónech   s akcenty. Struktura koberce proniká do hloubky a barevná škála i tvarosloví dávají nadstandartní možnosti použití v různých typech interiérů. Kolekce BRUSH spřádá plány v prostoru i čase. Poskytuje intimitu místa s velkorysostí uměleckého díla.
 
Instalaci doplňují stolky SPIRIT pro značku Brokis z ručně foukaného skla. Kruh vtékající do čtverce. Estetický, éterický i funkční skleněný objekt. Odkládací stolky ze série SPIRIT vyrobené z tónovaného skla jako by v prostoru byly přítomny a mizely zároveň. Atraktivním vzhledem elegantně tvarované prázdné formy připomínají jakési lapače emocí v imaginativní krajině interiéru. Tyto průsvitné skleněné artefakty jsou vyrobeny ze dvou kusů skla pomocí dvou technologií; foukáním podstavy do rotační formy a deskou z lehaného skla.
 
Events:
Den profesionálů, 26. 10., 14 – 17 hod, Superstudio, P57, Výstaviště, Praha 7
VIP Brokis event:28. 10., 11 hod, Superstudio, P57, Výstaviště, Praha 7
Art cocktail: 28. 10., 12:30 hod, Art House, Lapidárium, Výstaviště, Praha 7
Mooyyy šperky, 27. - 31. 10., Openstudio, L122, Výstaviště, Praha 7
 
Lucie Koldovánavrhuje převážně svítidla a skleněné objekty, nábytek, ale také šperky a bytové doplňky. Její práce se pohybují na škále produktů pro každodenní potřebu až po konceptuální objekty touhy, vytvářené v limitovaných sériích. Své produkty pravidelně představuje na mezinárodních přehlídkách ve Vídni, Miláně, Paříži, Londýně i v Tokiu. V roce 2009 odešla do Paříže do studia renomovaného designéra Arika Levyho ve Francii. Tam pracovala rok a půl a poté se věnovala navrhování pro zahraniční klienty. Po 4 letech se vrátila a dnes působí jako kreativní ředitelka firmy Brokis a má vlastní studio v Praze.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.