Share |

Čerstvý vítr na české jazz fushion scéně má jméno Igor Ochepovsky

foto: pořadatel akce

Hudební skladatel a kytarista Igor Ochepovsky představí 6. dubna na koncertě v pražské Vile Štvanice své nové album I´M THE WIND. Kmotrem desky bude zpěvák Dan Bárta. Čeká vás dokonale sladěný večer plný mladého a svěžího jazz fusion, na kterém jako první uvidíte nový klip Jana Šímy k songu The Wild Moon.  
 
I´M THE WIND je dílo progresivního hudebního skladatele a kytaristy Igora Ochepovského, který pochází z Ruska, ale již více než 6 let žije a tvoří v Praze. Na albu najdeme autorské skladby na pomezí východní a západní kultury. Jazzová kompoziční technika se prolíná s klasickou evropskou a dohromady je spojuje moderní groove. Autorkou grafiky CD je mladá slovenská výtvarnice Patricie Koyšová.
 
Přes svůj mladý věk má Ochepovsky svůj jasný rukopis - kompoziční styl, který chce v budoucnu rozvíjet a posouvat dál. Je vítězem mezinárodní talentové soutěže MoneyPolo 12, která odstartovala jeho práci na autorské desce. S divadelním projektem IMPRA, získal v roce 2015 čtyři Studentské Thálie.
 
Mimo jiné vytvořil scénickou hudbu pro představení Beach Boys od Loosers Cirque Company, které mělo premiéru na Letní Letné. Spolupracuje s ukrajinským režisérem Maximem Teterukem, kterému píše filmovou hudbu. Ochepovsky působí také jako hudební producent. Jeho dalším počinem je hudební produkce Designbloku.
 
Křest desky I’M THE WIND ve Vile Štvanice budou.moderovat kritiky i diváky milovaní divadelní improvizátoři z IMPRA, jehož je Ochepovsky součástí. Během koncertu Ochepovsky představí skladby ze své nové desky, kterou pokřtí proslulý zpěvák a muzikant Dan Bárta. Na koncert a křest bude navazovat afterparty s DJ, který bude posluchače bavit po zbytek večera.
 
Přestěhování se do Evropy bylo zlomové pro formování mého pohledu na život a také pro vývoj mé hudební kompozice. Životní zkušenosti a vnímání světové situace byly mou inspirací a zároveň impulsem pro vznik desky. Mám štěstí, že se mi pro nahrávání alba podařilo dát dohromady špičkové hudebníky, s kterými jsem chtěl vždycky spolupracovat. Rád bych také poděkoval všem přispěvatelům crowdfundingové sbírky na mou desku na indiegogo.com, velmi si jejich podpory vážím.” říká k novému albu jeho autor Igor Ochepovsky.
 
Igor Ochepovsky (1991, Yekaterinburg)
Igor Ochepovsky se narodil na Uralu, na samém pomezí Evropy a Asie v rok rozpadu SSSR. Narodil se do rodiny vojenského podplukovníka. Díky povolání otce se často stěhovali do industriálních měst po celém Rusku. Jeho tvorba je inspirovaná jak prostředím na pomezí východní a západní kultury, tak misty, v kterých vyrostl. Vždy měl touhu poznávat jiné mentality a jiný pohled na svět, proto se v 19 letech odstěhoval do samého srdce Evropy. V Praze začal studovat Ježkovu konzervatoř, nejprve jazzovou  kytaru, poté i skladbu. Má na kontě mnohá ocenění (4 Studentské Thálie s projektem IMPRA) i výhry v soutěžích (např. MoneyPolo Talent 12). Podílí se na významných současných uměleckých projektech a počinech (Designblok, Loosers Cirque Company, filmy Maxima Teteruka) a spolupracuje s významnými muzikanty a hudebníky.Ve spolupráci s dokumentaristkou Lenkou Klicperovou, Markétou Kutilovou a umělkyní Barborou Johannson Pivoňkovou pracují na klipu k songu Release. Klip sestává z autentických záběrů ze Syrského města Kobani.

Křest alba Igora Ochepovsky (RU/CZ) I´M THE WIND:
styl hudby: jazz/fusion/contemporary
kmotr alba: Dan Bárta
KDY A KDE: 6. 4. 2017, od 21:30 hodin, Vila Štvanice, Ostrov Štvanice, č.p. 858, Praha 7
 
Hudebníci:
IGOR OCHEPOVSKY - skladatel, kytara
ROMAN VÍCHA - bicí
JAN STEINSDÖRFER - piano, klávesy
ONDŘEJ HAUSER - basa
PETR KALFUS - saxofon
MIROSLAV HLOUCAL - trubka
ŠIMON MAREK - violoncello
HOREK MCWILLIAMS - zpěv


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.