Share |

Černo-bílá limitka od Nike: Móda, funkční design a umění v jednom

Černá a bílá. Odvážná a něžná. 
Taková je limitovaná kolekce Nike Flavio Tight of the Moment. 
 
Nike se spojila s brazilskými umělci – návrhářem jménem Flavio Samelo a jeho ženou Jayelle Hudson – aby představila novou tréninkovou kolekci Nike Tight of the Moment. V průběhu tří měsíců postupně představí tři různé vzory, které symbolizují spojení člověka s přírodou.
Oba umělci, kteří se podíleli na nové kolekci jsou fotografové, kteří mají naprosto odlišné múzy. Flavio se zaměřuje na architekturu, jeho žena zase naopak nachází zalíbení ve fotografování přírody. Brazílie tak představuje dokonalé prostředí pro oba – vibrující město, které je obklopené nádhernou přírodou. Nová kolekce Tight of the Moment je jejich prvním společným projektem. Vzory vznikají spojením jejich fotografií a cílem je ukázat oba světy vedle v abstraktní formě. 
 
“Většina z nás žije ve velkých městech, kde dominují velké budovy”, říká Jayelle. “Často si neuvědomujeme, jak moc důležitou roli hraje ve městech příroda. Parky jsou místem úniku před každodenním shonem a stromy nám poskytují příjemný stín”, dodává. “Náš návrh symbolizuje propojení města a přírody a jejich harmonii.”
 
Po tom, co byl finální umělecký návrh hotový, ujal se jej tým návrhářů Nike, kteří ho přizpůsobili mapě lidského těla. Mapa těla využívá data založená na informacích získaných při pozorování a studování sportovců a zobrazuje jednotlivé svaly a oblasti tepla a chladu. Cílem je strategicky umístit vzor tak, aby co nejlépe zdůraznil tělo v pohybu. Technologie digitální sublimace k přenosu inkoustu z tištěného obrázku na kus látky využívá tepelný lis, a pomocí této technologie se umění brazilských návrhářů přenáší na látku legín.
Brazilské umění doplňují funkční vlastnosti legín. Měkká tkanina Nike Dri-FIT odvádí pot od pokožky, a pomáhá tak sportovkyním zůstat v suchu a pohodlí.
Nová kolekce Nike Tight of the Moment přináší dva styly Nike Pro: legíny Nike Pro Tight a sportovní podprsenka Nike Pro Sports Bra. Kolekce NTM bude dostupná v prodejně Nike Prague od 17. července. Další dva designy této kolekce se objeví v Nike Prague v měsíci srpnu a září.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.