Share |

Časopis Rock & Pop slaví 25 let své existence

foto: pořadatel akce

Už téměř čtvrtstoletí si čeští a slovenští fanoušci mohou číst v nejvýznamnějším tištěném hudebním časopisu, který dostal do vínku název Rock & Pop. Při příležitosti této výjimečné události dochází na šéfredaktorském místě ke změně, kterou zřejmě nikdo nečekal. Ke kormidlu informačního kanálu referujícího o dění na scéně populární hudby doma i ve světě se vrací Vojtěch Lindaur. Bývalý šéfredaktor zlaté éry časopisu z let 1993 až 2002 je symbolem ještě užšího příklonu časopisu k ideám a kvalitativním hodnotám, na kterých byl časopis postaven. Návrat Lindaura na vedoucí pozici to jen stvrzuje.
 
Hudební časopisy v Česku zaměřené na populární hudbu přicházejí a zase mizí v zapomnění. Pouze měsíčník Rock & Pop jako maják uprostřed rozbouřeného oceánu pokračuje dál. Během 25 let své existence zažil okamžiky slávy, takřka informačního monopolu, ale také periody, na které nevzpomíná úplně nejraději. Odstupující šéfredaktor Ivan Ivanov ovšem tvrdě pracoval na tom, aby časopis vstupoval do jubilejního roku své činnosti na kvalitativní výši. Soustředil okolo sebe výrazné persony, které do magazínu přispívaly již v 90. letech, a průběžně redakci doplňoval nováčky, kteří přinášejí nové nápady a impulzy. V těchto dnech předává své křeslo osobnosti, která symbolizuje kontinuitu Rock & Popu ve svém směřování.
 
V jubilejním roce Rock & Pop chystá řadu specialit, které se vážou ke čtvrtstoletí fungování časopisu. První je seriál 60 let rock’n’rollu, jehož fundovaným průvodcem je právě staronový šéfredaktor. Nové podoby se dočkají webové stránky časopisu, časopis se již brzy více otevře  samotným čtenářům. O tom už vás ostatně budeme brzy informovat skrze informační kanály měsíčníku. Do čtvrtstoletí fungování časopisu můžete bez obav vstoupit s čerstvým červnovým číslem, ve kterém najdete nejen první díl průřezového seriálu o historii rocku, ale také exkluzivní rozhovory s Linkin Park a Blondie, obsáhlý materiál o Coldplay, o projektu The Birds Of Satan Taylora Hawkinse z Foo Fighters, dvanáct stránek recenzí, speciální rubriky věnované metalu, jazzu & blues, jižanskému rocku i world music a desítky dalších stránek zajímavého čtení.
 
Rock & Pop vstupuje do nového čtvrtstoletí se stále stejnou vizí: poctivě, čtivě a objevně informovat o dění na domácí i zahraniční hudební scéně. I díky Vojtěchu Lindaurovi se pokusí být spolehlivým průvodcem v čím dál nepřehlednějším Babylonu současného dění.
 
www.rockandpop.cz // www.facebook.com/RockPopCZ


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.