Share |

Brunello Cucinelli otevírá butik v Praze

foto: Brunello Cucinelli

Italská luxusní módní značka Brunello Cucinelli v srpnu otevře svůj první monobrandový butik v Pařížské ulici v Praze. Na úvod nabídne dámskou a pánskou kolekci podzim/zima 2017, jejíž tváří je mimo jiné slovenská topmodelka Michaela Kociánová.
 
Dámská kolekce
Heslem dámské kolekce je objevování. Je to itinerář pro ženy, které žijí městským způsobem života a současně obdivují klid přírody. Celá kolekce je o dialogu mezi ženským půvabem a smyslem pro funkcionalitu: každá tkanina, příze a barva je vytvořena díky symbióze tradičního řemeslného zpracování a technologické inovace, přírodního a umělého.
 
Vzácné tkaniny a nejběžnější prvky, over-sized střihy i štíhlé linie, to vše se střídá, a vytváří tak dynamickou rovnováhu v městském stylu. Lehká vlna, kašmír, alpaka a mohér se kombinují se sportovní bavlnou a novými technickými materiály. Zvířecí výšivky, jemné obrysy a chlupaté efekty evokují přirozený svět a dodávají mužským prvkům pocit ženskosti. Zářivé detaily, brože, pásy a peří zdobí i ty nejformálnější tkaniny. Kromě vlny či saténu hraje klíčovou roli v celé kolekci také samet.
 
Odstíny béžové, kamej, oříšku a kmínu získávají sílu v kombinaci se žlutou, okrovou, Oxfordskou modrou nebo oranžovou. V kolekci dále dominují růžová, šedá či khaki a olivově zelená.
 
Zásadní roli ve všech kombinacích hrají pleteniny. Na vyšší úroveň je dostává peří, flitry, hedvábné stuhy či špendlíky. Kabáty nabízejí over-sized střihy i rovnější linie. Must-have sezóny představuje trench. Klasický městský vzhled přinášejí ikonické jezdecké a bomber bundy. Parky využívají lesklý vzhled syntetických tkanin a současně experimentují s měkkými efekty alpaky a kašmíru. Péřové bundy jsou vylepšeny retro módními styly a "širokými" stehy, vyznačujícími se zdůrazněnými límci či kapucemi. Kožené legíny a rovné kalhoty v technických materiálech jsou inspirovány světem lyžování. Dvojité tkaniny, jako je krepový satén nebo vlněné plátno, dodávají "techno" a moderní vzhled tužkovým sukním. Vojenské prvky a punkové vlivy se objevují v kombinaci s tulle sukněmi.
 
Celá kolekce je zkompletována unikátními, ručně vyráběnými doplňky. Tašky nabízejí cennou interpretaci military stylu. Malé a funkční peněženky kombinují zářivý vzhled s bronzovými a kovovými odstíny. Obuv v teplých, jasných barvách je doplněna kožešinami a třásněmi.
 
Pánská kolekce
Stejně jako moderní alchymistická laboratoř, i pánská kolekce obsahuje jedinečnou směs pečlivě vybraných ingrediencí. Od každodenního stylu až po styl krejčovský, od neutrálního po barevný, rafinovaná shoda mezi jemnými tkaninami a materiály představuje osobitou směs. Barvy pletenin, měkké látky z drahých vláken a nové objemy jsou základními parametry pro směs klasické elegance a moderního stylu.
 
Bunda je hlavním prvkem, který formuje krejčovskou eleganci podle mužského těla. V každém looku se objevují svetry se vzory, rozmanitými stehy, pruhy a kontrastními detaily. Pletené zboží je ovlivněno přímými liniemi, méně upnutými na tělo, s lehce spadlými rameny.
 
Kolekce nabízí rovnováhu barev a nuancí, díky nimž je každý oděv jedinečný. Pleteninám dominují barvy oranžová, červená a žlutá. Celkově je důraz kladen na přirozené odstíny a intenzivní tóny, kde jsou základní odstíny šedé, hnědé, červené zvýrazněny novými barvami sezóny.
 
V kolekci triumfuje dialog mezi sportovními a formálními prvky prostřednictvím různých materiálů: flanel a nylon jsou kombinovány, aby se zlepšily jejich technické vlastnosti, zatímco pocity měkkosti dodávají ovčí vlna a plátno, a to jak v jednobarevných, tak i ve vzorových provedeních. Každý jednotlivý prvek vyzařuje vášeň pro detaily. Vzácná kašmírová vlákna, rafinované vlněné tkaniny a extrémně měkká baby alpaka vyvolávají pocity tepla, ochrany a pohodlí.
Vzácné zakončení kolekci dodávají doplňky s obuví inspirovanou anglickým stylem, šálami a rafinovanými koženými taškami.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.