Share |

BOUNCE! BOUNCE! bude s estonským hostem a kapelami z Tábora

ARTWORK BY RICHARD FISCHER

BOUNCE! BOUNCE!  
27 / 3
CHAPEAU ROUGE

Poslední pátek v měsíci znamená v Chapeau automaticky koncepční Bounce! Bounce! mejdan s DJs i živě hrajícíma kapelama. Ty budou tentokrát dvě a obě jsou záměrně z Tábora. 

THE BRAIN WAVES
The Brain Waves vznikli původně jako dvoučlenný projekt Johnyho Joce někdy v roce 2012, který naprosto jasně a srozumitelně deklaroval svojí posedlost kapelami jako Interpol, ale zároveň na začínající uskupení zněl znepokojivě vyváženě. Tři první věci na Soundcloudu – She, Fall In Love a The Silent Reproach zní jako demo od Interpol, za které by se ani ti kluci z NYC nemuseli vůbec stydět. Zárověň jsou příslibem, že by se kapela mohla dál posouvat. Nově natočený materiál, z něhož by na jaře 2015 mělo být první regulerní EP to jen potvrzuje. Možná jde sice ještě hlouběji ke kořenům Joy Division, The Cure, se stopou současnějších kapel jako Moving Units, O. Children, INVSN, nebo už zmiňovaných Interpol a celé postpunkové retro vlny, ale z projektu se konečně stala plnohodnotná kapela i s živým bubeníkem, což je jasné plus. The Brain Waves mají za sebou už hodně hraní jak v rámci svojí domovské scény, tak i poměrně často předskakovali v Praze, ale svoje místo si ještě budou muset “koupit”. Dobrá zpráva je, že potenciál na to rozhodně mají. (Headliner 2014)
Jeden z vizuálů dělal Johny Joc, srdce i mozek The Brain Waves. 

TAKE DEATH
V téhle kapele se potkávají kolegové z různých hudebních oblastí, Mátry je původní člen Sunshine, Richard zase hraje v Kill The Dandies. Jejich směs rokenrolu a elektroniky s trochou nadsázky a přihmouřených obou očí evokuje tenečně špinavé ikony Moimir Papalescu and The Nihilists, některé desky od Primal Scream v táborském podaní, trochu dekadentní Berlín a sem tam echo electroclashe z jeho nejlešího, lehce naivního období první expanze. Rozhodně ne nováčci, rozhodněne okoukaní. Jeden z vizuálů děla Richard, jinak renomovaný grafik, malíř, ilustrátor a interiérový designer. 
Recenzi na jejich desku si můžete přečíst tady: 
http://www.rozhlas.cz/radiowave/hudba/_zprava/take-death-na-vylete-po-spinave-ulici--753997

Večer doplní ještě DJ host z Estonska
DJ ZIGGY M
https://www.facebook.com/be.open.to.music
https://www.mixcloud.com/djspray/

A rezidenti noci
THEM DARNED TEENAGERS
ED BASS

KAY $ TVZEX (BOUNCE! BOUNCE!/CATHEDRAL OF NOISE)
www.facebook.com/kaytuzex

BOUNCE! BOUNCE!  
27 / 3
CHAPEAU ROUGE
JAKUBSKÁ 2
PRAHA 1

JEDNO VSTUPNÉ NA CELOU NOC OD 22 DO 05:30
DO VŠECH TŘÍ PATER ZA 100 CZK

www.chapeaurouge.cz

SUPPORTED BY
protisedi.cz

POWERED BY
Jägermeister

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.