Share |

Blíží se festival Burning Man, bude na něm i česká instalace

Letos se na legendárním americkém festivalu Burning Man představí i česká instalace. Má ji na svědomí několik českých studentů, kteří připravili projekt interaktivního srdce nazvaný HEARDT. Jeho součástí bude i nezisková organizace Loono, která se zapojí rovněž srdcem, a to v podobě přívěsku.
 
Od 27. srpna až do 4. září ožije nevadská poušť ikonou mezi festivaly, slavným Burning Manem. Akce, jejíž název se odvodil od tradice spálení obří sochy muže se psem, oživí letos poprvé i Češi. Mladí studenti a výtvarníci, kteří se do akce zapojí díky Linhartově nadaci, připravili obří pulzující srdce, které je napojené na piano.
 
“Účastníci budou stiskem kláves vytvářet světelné impulzy. Říkáme tomu efektu světelný proud. Piano, které může vyjádřit krásu hudby, vyvolat v samotném hráči i přihlížejících silné emoce a přinést světlo do širokého okolí,” říká Barbora Anna Stejskalová, která společně s Annou Feyererovou, Richardem Dobřichovským a Tomášem Bukáčkem finišuje přípravy před samotnou instalací v Black Rock City, kde se festival odehrává.
 
“Přívěšek s motivem srdce se stane symbolickým dárkem. Festival je koncipován jako místo bez reklamy a propagace, není propojen z žádnými značkami. Naopak je postaven na spolupráci a kreativitě. Lidé si tam dávají drobné dárky, když si navzájem pomohou, inspirují. K tomu by právě měl sloužit přívěšek se srdcem,” vysvětluje spolupráci zakladatelka neziskové organizace Loono Kateřina Vacková.
 
Po populární kampani #prsakoule, která se zaměřila v uplynulých třech letech na prevenci rakoviny, se nyní Vacková se svým týmem pouští do osvěty kolem srdce. Nepůjde jen o předcházení infarktu či mrtvice, ale o “srdeční záležitosti” všeho druhu.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.