Share |

Black Rebel Motorcycle Club vystoupí v červnu v ROXY

Jedna z nejvýraznějších rockových kapel posledních dvou dekád Black Rebel Motorcycle Club míří na konci června do ČR. Sanfranciská formace přežila turbulence posledních let a na začátku roku vydala osmou studiovou desku Wrong Creatures. Po vyprodaném australském a americkém turné dorazí i k evropským břehům a českou zastávku si střihne v pražské ROXY. Vstupenky budou v prodeji od úterý 20. března (15:00).

Existuje pár vyvolených, pro které je rock'n'roll vepsaný v rodném listu i v rozsudku na doživotí. Mezi ně patří bez debat kalifornská trojice Peter Hayes, Robert Leyo Been, Leah Shapiro aka Black Rebel Motorcycle Club. Kapela, která si zakládá na přímočarém zvuku, nesnáší hudební kompromisy a neuznává frontmanství. Rovná spolupráce všech tři členů dokázala přivést na svět osm studiových alb, na kterých se nespokojili jen s odkazem (i když velmi věrným) k rock'n'rollu a vytvořili si svůj osobitý sound, který šlape právě jako dobře namazaný jednostopý stroj gangu Marlona Branda z filmu Divoch, odkud si vypůjčili BRMC svůj název.

Na letošním albu Wrong Creatures posunuli dle mnohých BRMC svůj styl k dokonalosti”. Temnější skladby střídá psychedelie, vše zabalené do divokého garážového zvuku, který nejen, že zní skvěle na desce, ale především live. O tom svědčí i letošní vyprodaná australská a americká šnůra. “Jsme fakt ostrov, kde se mísí peklo s povodněmi. Jak se oblíct, když se hodláš utopit v plamenech? Netuším, ale černá kůže obvykle sedí ke všemu,” hecuje evropské fanoušky Robert. 
Koncert se koná 27.6.!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.