Share |

BĚŽECKÉ BOTY NIKE LUNAREPIC FLYKNIT V NEPROMOKAVÉM HÁVU

foto: Nike

Nastala sezóna, kdy nás venku místo ideálních běžeckých podmínek čeká spíš déšť a bláto. Právě v těchto dnech je lákavé trénink odložit nebo ho v horším případě úplně vynechat. S vhodným vybavením ale nemusíte žádné nepohodlí pocítit. V botách Nike LunarEpic Flyknit Shield můžete běhat dál i v nepříznivém počasí a jaro pak vítat v o to lepší formě.

Když před dvěma roky v Nike vyvíjeli předchůdce současného modelu, boty LunarEpic Flyknit, šlo hlavně o pohodlí a co největší přizpůsobení se tvaru chodidla.

Novinka si ponechala všechny kladné vlastnosti staršího typu, ale Flyknit na povrchu boty je navíc obohacený o voděodolnou a pevnou TPU tkaninu, takže noha běžce zůstane v suchu při každém počasí.
 
Stejně jako předchozí model má i LunarEpic Flyknit Shield vyšší límec nad kotník, který zaručuje stabilitu nohy. Podrážka je nově rýhovaná, aby se maximalizovala plocha a zvýšil výkon. Vzor, který se na ní objevuje, je inspirován vzorem na pneumatikách a vyšel vítězně z testování různých typů v coloradských Skalnatých horách. Běžci je testovali v zimě na sněhu a na začátku jara i v rozbahněných, mokrých podmínkách, když sníh začal tát. Vzor je do podrážek z IU pěny pečlivě tvarován laserem, aby se zajistil přesný tvar. Voda se tak při každém dopadu nohy odvádí zpod boty.
Nike LunarEpic Flyknit Shield jsou dostupné na nike.com
 
Použitím technologie Flyknit se produkce odpadu vzniklého při výrobě snižuje až o 60 %. Od roku 2012 se tak vyprodukovalo o milion a půl kilogramů méně opadu, než kdyby byla použita klasická technologie. Sedmdesát procent výrobků Nike, včetně tkanin Flyknit, obsahuje recyklované materiály, jako jsou třeba plastové lahve.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.