Share |

Berlínský DJ Agent!: Od mala jsem byl blázen do hip hopu!

18.4. v Chapeau
foto archiv Agenta

Agent! je německý dj a producent, žijící v Berlíně. Za svou dvacetiletou kariéru hrál v mnoha respektovaných klubech a na festivalech jak v rodné vlasti (Cocoon Frankfurt, Tresor Berlin, Love Parade, Nature One nebo Ruhr), tak v zahraničí (Fabric London, Womb Tokio nebo Off Sonar). Jeho tracky vyšly na labelech zvučných jmen: Cocoon, Desolat, Moon Harbour, Suara, Klingklong nebo Brise.
 
V sobotu 18. dubna vystoupíš jako hlavni host party Republic Artists Collective v Chapeau Rouge. Bude to vůbec tvoje první vystoupení v Praze. Co o městě a našich končinách víš?
Vím, že Česká republika je výrobcem světoznámé Becherovky. O Praze jsem slyšel, že má hodně krásných staveb a mystickou atmosféru. Taky vím, že je u vás celkem slušná scéna.
 
Tvoje dlouholeté působiště je Berlín, takže nám určitě můžeš prozradit, kam bychom se v noci měli vydat za kulturou, když pomineme tradiční berlínské kluby, které každý určitě zná. Otvírá se třeba něco nového?
Můj tip by byl rozhodně KaterBlau. Není to sice nový prostor, ale rozhodně to není turisticky úplně známé místo. Z akcí, které KaterBlau pořádá, bych doporučil party berlínského labelu Heinz. Party začíná v sobotu a končí v pondělí večer. Další skvělá místa, která byste si neměli nechat ujit jsou Sisyphos, Kosmonaut nebo Fiese Remiese. Možná se tam uvidíme ;-)
 
Slyšel jsem, že se Love Parade vrací zpět do Berlína, a to 28. července. Organizátoři tvrdí, že očekávají přibližně 15 000 lidí. Není to trochu málo? Je to po 5 letech první Love Parade a ještě k tomu v Berlíně.
Jo, je to pravda, Love Parade se vrací do Berlína. Letošní díl se bude jmenovat Zug der Liebe (Vlak lásky). Upřímně, taky jsem celkem zvědav, jak to dopadne. Necháme se překvapit.
 
Během dvacetileté kariéry jsi hrál v mnoha respektovaných klubech v Německu, ale i v zahraničí, jako třeba Womb v Tokiu, Fabric v Londýně. Spousta skvělých labelů jako Cocoon, Desolat, Moon Harbour, Brise, Suara nebo Heinz vydává tvoje tracky, stal se z tebe velice vytížený dj. Kde to všechno vlastně začalo?
Už od mala jsem byl blázen do hip hopu, a taky jsem ho hrál. Moje djské začátky se pojí s nejstarším, stále otevřeným techno klubem v Evropě, s Airportem. Klub Airport byl otevřen v roce 1986 ve Würzburgu. V té době se tam hrál hip hop, funk, soul, house a acid. Kolem devadesátého roku začal Airport pořádat techno parties a během pár měsíců se z něho stal hot spot celého Německa. Na akce pořádané v Airportu byli pravidelně bookováni Sven Väth, Carl Cox, Lauren Garnier, Jeff Mills nebo Paul Van Dyk. Dost jsem se tam naučil, ale naneštěstí hodně věcí se v Airportu změnilo, a já jsem se rozhodl přesunout do Berlína.

Jaká akce z tvých zahraničních cest ti naposled uvízla v paměti?
Rozhodně party v Koreji a v Karibiku. Z Karibiku jsem přijel nedávno, a pořád jsem tak nějak vyklidněnej. Je tam pohoda :-)

Kromě akce v Chapeau, co máš dál v plánu - co se týče hraní i produkce? Máš vůbec na produkci čas?
Momentálně dokončuji EP pro Heinz Music (berlínský label). S časem je to někdy fakt složitý. Ale aspoň 2 až 3krát za týden si čas na studio udělám. Na konci března dělám tour v Jižní Americe, pak mám akce v Holandsku, Švýcarsku, Itálii, Španělsku a samozřejmě hodně hraní v Německu.
 
Kdo z producentů momentálně upoutal tvou pozornost?
Cuartero

Tvůj nejoblíbenější track?
Basement Jaxx – Fly Life (extra)
 
Co pro nás máš na sobotu 18. dubna připraveno? A na co se těšíš?
Budu hrát hodně nevydaných tracků, jak mých, tak kolegů. Očekávejte neočekávané! Těším se na známé tváře z Londýna, kde jsem několikrát hrál pro Republic Artists Collective, v dalším roomu bude hrát RA resident Arthur Keen svoji live show. Na něj jsem zvědavej nejvíc. O klubu jsem slyšel jenom dobrý věci. Fakt se těším!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.