Share |

Belgica, film o nejzkaženějším klubu, míří i k nám

foto Artcam

Film Distribution Artcam uvede 7. července do českých kin film Belgica, režiséra Felixe Van Groeningena, s hudbou kapely Soulwax.

Film měl světovou premiéru na festivalu v Sundance v lednu 2016, kde otevíral hlavní soutěžní sekci. Je to první film Felixe Van Groeningena od snímku Přerušený kruh (The Broken Circle Breakdown, 2012), který byl nominován na Oscara a získal cenu LUX evropského parlamentu.

Původní hudbu k filmu, který je inspirovaný skutečným belgickým klubem složila známá belgická kapela Soulwax: http://soulwax.bandcamp.com/album/belgica-original-soundtrack.
Soulwax pro filmový soundtrack založili patnáct fiktivních skupin reprezentujících různé hudební žánry a styly.

Belgica je příběh dvou bratrů: charismatického a temperamentního Franka – manžela, otce
a nevyléčitelného sukničkáře – a jeho ambiciózního, ale nezkušeného bratra Joa, který je majitelem baru zvaného Belgica. Poté, co se stanou se obchodními partnery, rychle promění Belgicu v místo plné skvělé hudby, krásných lidí a nezřízené zábavy – dokud nezjistí, že vést takový podnik je náročnější než čekali, a jejich vztahy a osobní život tím začnou trpět.

Česká premiéra filmu proběhne 7. července v Paláci Akropolis. Vstupenky jsou již v prodeji na www.palacakropolis.cz, na pokladně v Kavárně Akropolis a v sítích Ticketpro.
V předpremiéře bude film uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 2016.

Felix van Groeningen o filmu:
„Je to portrét dvou bratrů, kteří řídí svůj bar a budují si své místo ve světě. Jejich vývoj, ať už jako jednotlivců, nebo společně, ve víru nočního života, kde sex, drogy a rock ‘n roll jsou vždycky nablízku, jsou motorem celého filmu. Jeden bratr je pařič, druhý je racionálnější.  Jeden hledá vzrušení, druhý jistotu. Dohromady tvoří skvělou dvojici, ale přesto to v jednu chvíli vypadá, že se můžou ztratit sobě i jeden druhému.“


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.