Share |

Bauchklang v Akropoli per huba

foto autorka

Bauchklang je unikátní kapela bez nástrojů. Tahle rakouská pětice dělá hodně zajímavou a hodně pestou muziku - jenom pusama.

Andreas Fraenzl, Gerald Huber, Christian Birawsky, Alex Böck a Philipp Sageder jsou v ČR hodně oblíbění, vystupovali tu už několikrát. Páteční show v narvané Akropoli (nepříjemně narvané, dlužno dodat - vzduchu málo, fronty u baru velké, o stavu WC nemluvě) potvrdila, že jsou pořád skvělí. 

Pro Bauchklang je charakteristická neuvěřitelná sehranost - jejich rytmy a melodie prostě sedí a výkony pětice jsou neuvěřitelné. Fajn na nich je, jak žánrově pestrá jejich produkce je: i když je beatbox charakteristický spíš pro hip hop, Bauchklang nejsou hiphopová parta. Dokážou zazpívat, zavrčet a zarytmizovat x dalších žánrů a celé je to o to lepší, že vokál leadrea Andrease Fraenzla je plný emocí až jakési melancholie. I když už fungují hodně dlouho, pořád přicházejí s něčím, co lidi zajímá a baví a odezva byla i tentokrát nadšená. Není divu, originální a přitom chytlavou muziku má rád každý a z téhl bandičky vyzařuje i pracovitost a pokora. Žádná arogance, žádné flákání - Bauchklang dřou a lidi jim rádi dají najevo, že to oceňují. Prima akce!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.