Share |

Bassline Brothers: spojme to!

Mají velké plány. Rozjíždějí hudební styl, který v Čechách ještě nemá tradici, ale v Británii je úspěšný. Seznamte se, Bassline Brothers.

Bassline je v Británii zavedený, ale u nás ještě ne. Proč jste si ho vybrali?

Láká nás, že je to něco nového a že je to muzika založená na base. Chceme tady vytvořit scénu - což nebude jednoduché. Lidi tu tuhle hudbu už dělají, ale ne moc; my je chceme pospojovat. Myslíme si, že tu chybí producent, kterého budou lidi uznávat, a někdo, kdo bude tuhle hudbu prosazovat. Chceme se stát pionýry basslinu v Čechách.
V jakých médiích chcete bassline prosazovat?
Udělali jsme track (je k poslechu ZDE), založili si web, chceme ho zpropagovat a zjistit, jaké budou reakce. Konkrétní rádia zatím neřešíme, v televizi to být asi nemůže.

Když budou chtít čtenáři vědět, co to hrajete, kde vás uvidí?
Máme pravidelnou noc na Malé scéně v Akropoli, ale ne tradičně v okénku, kde hrají DJs, ale prosadili jsme si, že jsme na pódiu, protože chceme naši show spojit s určitou zábavou a performancí - a pozvednout češství, i když to zní paradoxně. Jeden večer třeba byl ve stylu skautů.

A máte i jiná hraní, třeba mimo Prahu?

Hráli jsme v Benešově, v Hořovicích, ale zatím chceme hrát hlavně v Praze - a připravujeme se na festivaly, například United Islands. Mimo Prahu na nás lidi ještě nepřijdou, takže chceme být v klubech, kam se chodí automaticky.

Uvádíte, že spolupracujete se stylistkou, to u nás kapely moc často neříkají.

Potřebovali jsme udělat nějaké crazy fotky, takže jsme našli někoho, kdo nám vybere oblečení a brejle. Bassline je i o tom, že lidé chodí nějak oblečení. My jsme si z toho chtěli udělat srandu, ale zároveň třeba výběr barev zvolit podle toho, jak chodí oblečení lidé z téhle scény.

 

Více o kapele najdete na www.basslinebrothers.com, nejbližší live akce bude 12.3. v Akropoli.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.