Share |

Basistka Smashing Pumpkins dívkou z obalu alba Siamese Dream!

Nicole Fiorentino, baskytaristka Smashing Pumpkins, pózuje na obalu jejich alba z roku 1993.

Současná, celkově již čtvrtá basistka v historii chicagských Smashing Pumpkins se před 18 lety objevila na obalu jejich slavného alba Siamese Dream. Nevěříte? Není divu. Tato skutečnost vyrazila dech i jejímu šéfovi Billymu Corganovi.

"Právě jsem se dozvěděl nejšílenější věc. Naše basistka je jednou ze dvou dívek na obalu Siamese Dream," svěřil se na svém Twitteru. Po identitě "dvojčat" z coveru již kdysi veřejně pátral, ale bez úspěchu.

Nicole je oficiální členkou skupiny teprve od května 2010, dříve hrála např. v kapelách Veruca Salt nebo Light FM (ti dokonce Corganovi jednou předskakovali). Fakt, že byla ve svých třinácti zvěčněna na fotografii, kterou znají fanoušci SP po celém světě, však pečlivě tajila. Bála se prý, aby senzační info nezhatilo její šance v konkurzu na basistku. Teprve, když byla práce jistá, rozhodla se vyjít s pravdou ven. Je to ta vlevo :)

Druhou příležitost objevit se na přední straně bookletu Pumpkins dostane sličná Nicole možná ještě letos. Tedy, pokud mistr Corgan dodrží smělý plán a všech 44 songů z ohlášené konceptuální kolekce Teargarden by Kaleidyscope zdárně spatří repro světa.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.