Share |

Bary po celé republice nabídnou speciální drinky připomínající americkou prohibici

foto: pořadatel akce

Vybrané bary po České republice se připojují k týdenní akci Prohibition Week. Skrze nabídku originálních koktejlů připomenou události nechvalně známé americké prohibice. Tedy zákonu, který platil na území Spojených států v letech 1919–1933 a zakazoval výrobu, prodej i dovoz alkoholu.

Namísto abstinence a snížení zločinnosti se v USA začalo pít o mnoho víc a kriminalita význačně stoupala. Paradoxně vzrostla spotřeba všeho, co obsahovalo alkohol, což mělo za následek mnoho otrav i úmrtí. Prohibition Week chce na tyto události poukázat, aby se podobné šílenství už nikdy neopakovalo,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel distribuční společnosti Premier Wines & Spirits, která stojí za vznikem konceptu Prohibition Week. Týdenní akce se uskuteční ve dnech 16. až 22. ledna 2017.
 
V Americe se na počátků 20. století vyskytovalo mnoho salónů, v nichž se konzumovala whisky a jiné destiláty v enormním množství. Spolky jako Hnutí křesťanských žen poukázaly na negativní dopad alkoholu na rodinný život. Roku 1919 se díky nim podařilo prosadit dodatek americké ústavy, který zakazoval výrobu, dovoz a prodej alkoholu. „Důsledkem čtrnáctileté prohibice v USA vzniklo třikrát více tajných ilegálních barů, než bylo na jejím počátku.  Američtí producenti nicméně v současnosti nabízejí mnoho špičkových destilátů, na které chceme v rámci akce Prohibition Week upozornit,“ dodává Alexander Suja.
 
Do události Prohibition Week se zapojily bary jako Špejle v Praze, Academy Bar v Kroměříži, Hendrix Bar v Hradci Králové či Sokolovna ze Sušice . Unikátní nabídku pro tento týden budou tvořit drinky z kvalitních amerických produktů. Půjde například o kombinaci Tito’s Vodky z rodinné palírny, která se vyrábí z kukuřice v nejstarší legální pálenici v Texasu, a toniku. Mezi koktejly figuruje také silná whiskey Ole Smoky Harley Davidson z prvního licencovaného lihovaru státu Tennessee a zázvorové limonády. „Nebude chybět ani kola s osobitým americkým bourbonem Rebel Yell nebo vyváženým prémiovým rumem Bayou, pokladem státu Louisiana,“ doplňuje Suja z Premier Wines & Spirits.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.