Share |

Barevný a drzý diktát Smashing Pumpkins

foto Tomáš Martinek

 

Přesto, že pražský koncert Smashing Pumpkins byl oznámen sotva s  třítýdenním předstihem a přímo během něj o pár metrů dál zrovna kázal Daniel Landa, do holešovické Incheba Areny si v pátek 25.11. našlo cestu okolo 2000 fanoušků. 

 

I když si možná publikum složené především z pamětníků nejslavnější éry rozdrcených dýní přišlo hlavně zavzpomínat na známé hity, Billyho Corgana to evidentně moc nezajímalo. 

 

S typickou arogancí a přehlíživým pohledem dostál svým slovům, že se nehodlá zasekávat na slavné minulosti a velkou většinu koncertu drze věnoval věcem z ambiciózního projektu Teargarden By Kaleidoscope, který by měl po dvou EP pokračovat v březnu příštího roku albem Oceania.

 

Právě velký počet relativně neznámých (nebo aspoň méně známých) písní mohl být pro některé z přítomných důvodem k nespokojenosti a drobným zásekům v plynulosti výměny "fanouškovsko-muzikantské" energie. Tohle drobné negativum ale snadno přebila výpravnost a barevnost scény, dobrý zvuk a zejména fakt, že aktuální sestava Smashing Pumpkins je schopná nejen instrumentálně, ale také v tom, jak svou hudbu podá...

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.