Share |

Bára Šubrtová, ředitelka Metronome Festivalu: Ideální relax je sci-fi

Bára je ředitelkou a zároveň dramaturgyní Metronome Festivalu, který se v Praze odehraje 23.-24. června. Má na starosti chod celé akce a řídí tým několika desítek lidí. Díky tomu, že pro Báru není žádný sen nesplnitelný a žádná překážka dost vysoká, podařilo se pro druhý ročník Metronome Festivalu získat hvězdy jako je Sting, Young Fathers, GusGus nebo Kasabian. Ti mimochodem přijedou s novým albem For Crying Out Loud, které vychází právě teď. 

Festival, na kterém děláš, je žánrově poměrně široký. Co ale poslouchá jeho ředitelka?
Tohle je podle úplně nejhorší otázka, kterou můžu dostat, protože je hrozně nespravedlivý, že se na většinu prostě nedostane. I u mě se ale hudební vkus s časem trochu proměňoval, někdy převážily kapely, někdy zase spíš elektronický producenti, ale ty "srdcovky" zůstávají pořád stejné: Radiohead, Massive Attack, DJ Shadow, Nine Inch Nails, Daft Punk, Chemical Brothers, Coldcut, UNKLE, Bonobo, The XX, Beck, Rodriguez...a k tomu každý rok přibývají pořád noví oblíbenci. Posledních pár měsíců jsou to třeba Young Fathers, Formation, Her, The Veils, Nao a hrozně moc dalších... 

Máš taky někdy čas na něco jiného než na hudbu?
Moc ne, ale je fajn se občas věnovat i něčemu jinýmu, třeba knihám, filmům nebo lidem, který nežijou jen hudbou. 

Jak si představuješ ideální relax?
Buď doma s nějakou skvělou sci-fi knihou nebo filmem. Nebo na horách na snowboardu nebo v létě na nějakém festivalu, na kterém nemusím nic řešit ani zařizovat:) 

Tvůj tip, co dělat proti šedi?
Jděte proti proudu, cestujte a buďte hodný k lidem i zvířatům i k přírodě! 
www.metronomefestival.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.