Share |

Autoportréty Michaela Jacksona, Jima Morissona, maska od Lou Reeda a další díla slavných hudebníků jsou k vidění v Praze!

foto pořadatel akce

Výstava The Art of Rock představuje unikátní soubor 40 výtvarných děl, vytvořených známými hudebníky.

Díla pochází z rozsáhlé sbírky memorabilií slavných hudebníků, kterou vlastní Hard Rock Cafe a dlouhodobě je uchovává ve svém depozitu v USA. Po pražské výstavě poputuje celá expozice do Berlína, Londýna či New Yorku. Před svou pražskou zastávkou byla výstava uvedena v Římě.

Výstava The Art of Hard Rock nám odkrývá neznámou stránku těchto známých osobností, pomáhá nahlédnout do jejich nitra a ukazuje, že jejich nadání se mnohdy nesoustředí pouze na oblast hudby.
 
K vidění jsou například díla:
Alice Cooper – Bez názvu, keramická maska
Legendární Alice Cooper je jedním z nejšílenějších rockových hvězd světa, který zavedl například hororová představení na jevišti. Na výstavě od něj můžete vidět jednu z keramických masek, kterou pomaloval pro nadaci Prince´s trust.
Billy Idol – Autoportrét
Billy Idol byl jedním z největších symbolů punk-rockového hnutí 80. Let, je také autorem slavné White wedding. Vystavený autoportrét namaloval Billy Idol v roce 1987.
Frank Zappa & Mothers of invention – Bez názvu, lept z alba děl
Mothers of invention byla skupina slavného Franka Zappy, která hrála během 60. a raných 70. let. Zde je k vidění lept pro navrhované album uměleckých děl.
Jim Morrison (The doors) – Autoportrét, tužka
Od Jima Morrisona je na výstavě k vidění autoportrét slavného Jima Morrisona, hlavního zpěváka skupiny Doors, který nazpíval například slavnou píseň Light my fire.
Michael Jackson – Autoportrét
Na výstavě je k vidění také autoportrét krále popu Michaela Jacksona.

Mike Oldfield – Bez názvu, keramická maska
Maska pochází od Mika Oldfielda, hudebníka nadaného pro hru na několika hudebních nástrojích a skladatele hitu Moonlight Shadow.
 
To a mnoho dalšího je k vidění ve Dvorak Sec Contemporary.
 
Dvorak Sec Contemporary
The art of Hard Rock

12.1. - 17.2. 2011

www.dvoraksec.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.