Share |

Aktualizováno: Aukce na VŠUP ve prospěch Japonska

VŠUP bude pořádat dobročinou aukci ve prospěch Japonska. Aukce se bude konat 5.dubna v galerii školy. Chcete - li akci podpořit, vzkazuje vám VŠUP: "změňte si váš profilový obrázek" na facebooku - použijte toto foto. ART HELPS!

 

Tisková zpráva

VŠUP PRO JAPONSKO

Charitativní aukce ve prospěch Japonska

5.duben 2011, 18hodin, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

 

V souvislosti s katastrofou v Japonsku se vedení Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze rozhodlo uspořádat charitativní aukci, jejíž výtěžek bude určen pro postižené zemětřesením. Úzké vazby, které VŠUP s Japonskem má prostřednictvím studentů, kteří pravidelně absolvují oboustranné výměny, jsou pro nás závazkem pokusit se udělat v této věci maximum. V tuto chvíli je na naší škole na stáži student z nejpostiženější perfektury Mijagi, přímo z města Sendai.  Na aukci se budou dražit reprezentativní a hodnotné artefakty z jednotlivých ateliérů. Své práce věnovali mimo jiné studenti ateliéru keramiky, skla, designu oděvu a obuvi, designu výrobků a volného umění.  Do dražby se zapojí také vedoucí ateliérů, respektované osobnosti, které se svojí tvorbou sbírají úspěchy na české i mezinárodní scéně.  Bude tak možné vydražit skleněnou vázu od Ronyho Plesla, šperky Evy Eisler, karafy od Jiřího Pelcla, objekt od Krištofa Kintery nebo také věc z dílny módní návrhářky Liběny Rochové.

Aukce proběhne 5.dubna od 18hodin v galerii Vysoké školy uměleckoprůmyslové.  Všechny předměty určené k dražbě bude možné zhlédnout od pondělí 4.dubna od 10 hodin v galerii školy.  

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.