Share |

Asia Food Fest bude koncem dubna na náplavce

foto: pořadatel akce

Největší přehlídka exotických chutí a vůní Asia Food Fest bude 29.4:2017, tedy již po třetí v Praze. Asijská kuchyně je velice různorodá a nápaditá a oproti jiným kontinentům používá více druhů koření a přísad. Těšit se můžete na speciality z Gruzie, Libanonu, Malajsie, Turecka, Thajska, Vietnamu, Indonésie, Číny, Japonska, Ruska, Indie a dalších zemí.

Festival si klade za cíl prezentovat co nejvíce z kulinářského umění těchto zemí a nabídnout tradiční pokrmy, které si zachovávají svou autentičnost. Kromě populární polévky pho, která zde již zdomácněla, budete moci ochutnat malajskou laksa, ramen či tom yum. Kuchaři vám ve svých wok pánvích připraví např. bun bo nam bo, kung pao, pad thai, stir fry či pad kee mao. Dochucovat se bude sezamovou, sojovou, arašídovou a chilli omáčkou. Jídla budou podtržena vůní a chutí koriandru, šafránu, galangy, zázvoru a kari. Servírovat se budou i chuťovky jako knedlíčky gyoza, pelmeně, plněné závitky, dim sum, satay, kimči, chačapuri, grilované krevety, apod.

Letos se festivalu účastní i Thajská ambasáda, u které budete moci ochutnat speciality pod taktovkou tamních šéfkuchařů. Připraven bude bohatý doprovodný program, jako jsou dračí lodě, ukázka kaligrafie, umění japonského meče nebo indonéské tanečnice.

Poznejte exotické chutě a zároveň si užijte multikulturní prostředí a atmosféru pravé Asie.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.