Share |

Apollo, cena české hudební kritiky, zná nominace za rok 2012

V porotě opět zasedne i zástupce protišedi!
Apollo
foto pořadatel akce

Odpověď na otázku, kdo začátkem února zvedne nad hlavu sošku Maxima Velčovského, pojmenovanou Apollo, sice ani po včerejším nominačním večeru neznáme, okruh kandidátů se ovšem notně zúžil a vykrystalizoval v sedm jmen - Boris Carloff, Lenka Dusilová, Charlie Straight, Květy, The Prostitutes, Umakart a Zrní.
 
Zatímco před jedenácti měsíci, v premiérovém ročníku ceny hudební kritiky Apollo, triumfoval, nyní jen zahrál na jejím slavnostním nominačním večeru. Řeč je o rapperu Bonusovi, který byl v pondělí večer pozván do Nové Syntézy - kavárny Veletržního paláce -, aby se stal svědkem odtajnění sedmi nominovaných interpretů. "Celkem jsem ta jména odhadl," svěřil se krátce po jejich oznámení.
 
Za rok 2011 porazil se svým albem "Náměstí míru" v těsném souboji počiny Prince Of Tennis a Tata Bojs a prorazil do povědomí širší veřejnosti, O cenu za uplynulých dvanáct měsíců se - logicky - nikdo ze zmíněných neuchází, do nominace se totiž kvalifikovala jen alba vydaná v letošním roce. O sedmi nominovaných rozhodlo na sedm desítek tuzemských hudebních novinářů, kteří zároveň zvolili i užší, desetihlavou porotu, jež rozhodne o osudu ceny. Podobně jako v loňském roce bude mít své zastoupení v podobě Luciáše F. Svobody aka Lukáše Bendy i protišedi.cz.
 
Slavnostní vyhlášení proběhne 6. února 2013, v holešovickém SaSaZu. Vítěz ceny hudební kritiky Apollo 2012 si kromě samotné sošky odnese i šedesátitisícový obnos, který mu daruje OSA. Kdo zvítězí tentokráte?
 
Nominace Apollo 2012 (k poslechu zde)
Boris Carloff - The Escapist
Lenka Dusilová - Baromantika
Charlie Straight - Someone With A Slow Heartbeat
Květy - Bílé včely
The Prostitutes - Deaf To The Call
Umakart - Vlci za dveřmi
Zrní - Soundtrack ke konci světa


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.