Share |

Anketa o módě a stylu: Polagraph (I.)

Michal z Polagraphu

"Obchůdek s Polaroidama a analogovou fotkou jsme založili zhruba před pěti lety na Žižkově (Husinecká 14), kde jsme dodnes," řekli nám Tomáš a Michal z Polagraphu. "Máme tam kromě foťáků, filmů a příslušesnství na prodej taky malou galerii, kde děláme pravidelné výstavy, a ateliér, kde fotíme a pořádáme workshopy. Na konci minulého roku jsme se "rozrostli" i do Brna, kde jsme podobný prostor otevřeli na Pekařské 34. Koncept je stejný, analogová fotka, Polaroidy a super atmosféra! Navíc tam chystáme dvě specialitky, totiž malou knihovnu s fotografickýma publikacema, které si tam můžete přijít prohlédnout, a pop-up - část obchodu chceme věnovat jiným projektům, které nás baví a které máme rádi, aby s námi vždycky na nějaký čas prostor sdíleli a pomohli nám ho oživit."

www.polagraph.cz

 

Vaše definice módy a stylu?
Michal: Móda je pomíjivá a mění se každou chvilkou, zatímco styl můžete mít celý život. Anebo ho nemít vůbec. Já jsem asi někde mezi! ;)
 
Co máte nejraději na své práci?
Nejen to, že mě ty polaroidy a analogová fotka obecně hrozně baví, ale hlavně ty lidi, kteří se okolo pohybují. Celá naše parta v Polagraphu je naprosto skvělá, až se mi po ní o víkendu snad pomalu stýská. A o zákaznících a fotografech, kteří k nám chodí, ani nemluvě. Nám se snad opravdu za ty roky nestalo, že by k nám přišel někdo nepříjemnej, nesympatickej nebo vysloveně protivnej. A to je pak radost pracovat. Myslím, že ty skvělý lidi nějak přitahujem.
 
Jak si dobíjíte baterky?
Jedině na horách! A nejlíp třeba každý druhý den, v létě i v zimě. Den v práci, den na horách. Kéž by to tak opravdu bylo.
 
Co děláte proti šedi?
Prodáváme barevné filmy, žejo. Ale ne, vážně, ty naše Polaroidy bojují proti šedi docela statečně!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.