Share |

Anketa o módě a stylu: Nina Rail

Nina Rail tvoří kulinářskou keramiku pro milovníky jídla, pití, vaření a hlavně dlouhého stolování. Její tvorbu můžete najít na platformě pro české designéry Bohemia Design Market www.bohemia-design-market.com , která mimo jiné umožňuje dodání její tvorby po celém světě a nabízí i několik forem plateb a osobní předání. Vaším nákupem na Bohemia Design Market podporujete společně s českým designem i 3 další organizace v oblastech:
Nadace a Občanská sdružení, Životní prostředí, Kultura, a to 3 % z celkové ceny nákupu.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Samotný koncept módy mi byl vždycky protivný, i když móda v keramice není tak vrtkavá jako třeba v oblékání. Jistěže jsou i keramici, kteří mají na módní trendy ve své tvorbě prostor a jestli je i tak jejich práce těší, nevidím na tom nic špatného, ale mně by to spíš odvádělo pozornost. Pořád si užívám svobody v tom, že jediným kritériem je pro mě můj vlastní vkus, nebo chcete-li, styl. 

Co máš nejraději na své práci? 
Nejspíš úplně všechno. Líbí se mi, že ji můžu brát vážně. Navrhuji a vyrábím velice praktické předměty a nikomu přitom neubližuji. To samo o sobě je pro mě výhra. Líbí se mi pružnost a neustálá možnost i nutnost vývoje mojí práce. Experimenty jsou na denním pořádku, nikdy to není nuda a často je to dost napínavé. Líbí se mi i to nekonečné hledání dokonalosti, které jak dobře víme, nemůže býti dosaženo. 
 
Jak si dobíjíš baterky? 
Doopravdy? Spánkem. Stejně jako většina rodičů malých dětí už spoustu let trpím spánkovým deficitem, takže když se zadaří a spím celou noc, další den je to na produktivitě znát. Práce s keramikou je naštěstí natolik fyzicky náročná, že pak už aspoň nemusím trápit tělo v nějaké tělocvičně. Za to jsem dost ráda. 
 
Co tě zaručeně potěší?
Po každém výpalu přinesu všechny ty mé nádoby domů, vyložím je na kuchyňský stůl a debata o tom komu se líbí co může začít. Vždycky jsem z toho nervózní, i když dětem je teprve 5 a 7 let. Podpora rodiny je skvělá věc.

Co děláš proti šedi? 
Nedělám v kanclu, i když mluvím jakž takž anglicky. Mlčím si v dílně a vyrábím věci, které se mi líbí. Žiju poměrně jednoduchým životem a snažím se mít z něj radost. Teď zrovna organizuji dobročinnou akci Empty Bowls a plním si tím svůj další sen.
 
ODKAZ: https://cs.bohemia-design-market.com/designer/nina-rail 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.