Share |

Anketa o módě a stylu: malířka Petra Skopalová

foto: Petra Skopalová

Petra Skopalová je současná malířka s vášní pro barvy a geometrickou abstrakci. V průběhu její kreativní kariéry vždy chtěla doslova jít proti všemu šedivému, monotónnímu a nudnému. Přenášení jejích uměleckých nápadů z malířských pláten na designové výrobky v každodenním využití bylo jen logickým vyústěním její umělecké cesty a splnění si jejího velikého barevného snu.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Definicí stylu je u mě především Osobitost , Jedinečnost a schopnost s vědomím vlastních předností i nedostatků rozehrát hru barev, tvarů a střihů tak, abych se cítila prostě výjimečně.
 
Co máš nejraději na své práci?
Na své práci miluji především tu úžasnou kreativitu, svobodu a velikou vnitřní radost, kterou mi toto spojení přináší.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Nejraději se dobíjím setkáváním s lidmi, protože má práce je ze své podstaty hodně samotářská.  Proto kamkoliv jdu, obklopím se lidmi a tak vracím svůj svět zpět do rovnováhy.
 
Co Tě zaručeně potěší?
Je toho opravdu mnoho, co mi udělá radost či zvedne náladu od povedeného díla přes krásné ohlasy na mé výrobky či zájem galerií. Každá pochvala nebo úsměv, který člověk díky svému uměleckému počinu vytvoří je tím opravdu nepopsatelným zážitkem, který mi vždy opakovaně říká: „pokračuj, má to smysl!“.
 
Co děláš proti šedi?
Moje odpověď je jednoduchá – vše co dělám, dělám proti šedi, neboť ta ubíjí a ničí naše sny.
Miluji barvy a geometrii toto jsou mé zbraně v boji proti šedi a lhostejnosti kolem nás. Díky své tvorbě mohu předat své barevné poselství a sny každému z nás a dopomoci tak ke krásnému pocitu jedinečnosti a originality člověka samotného.
 
Petra prezentuje svojí tvorbu na platformě pro české designéry a talentované tvůrce Bohemia Design Market , která mimo jiné umožňuje dodání její tvorby po celém světě a nabízí i několik forem plateb a osobní předání. Vaším nákupem na Bohemia Design Market podporujete společně s českým designem i 3 další organizace v oblastech: Nadace a Občanská sdružení, Životní prostředí, Kultura, a to 3 % z celkové ceny nákupu.
 
///ENG. Version///
Petra Skopalova is a contemporary artist with a passion for colors and geometric abstraction. During my professional career I have always wanted to revolt against all gray, monotone and boring. So my decision to transform my original artistic ideas from canvases to real designed products with everyday use was a very logical step of my artistic way and a fulfillment of my colorful dreams.
 
Your definition of fashion and style?
My definition of fashion and style is strongly linked to Personality, Uniqueness and ability to start a game of colors and shapes with awareness of my own virtues and imperfections in a way that you can feel just exceptionally.
 
What do you like about your work?
Best of all of my work is the limitless portion of creativity, freedom and an enormous portion of inner joy that this combination creates in my heart.
 

How do you recharge your batteries?
Most effectively I can always recharge my batteries by meeting with other people. My world of creation is very solitary so I tend to surround myself by people everywhere I go. That brings me back to balance.
 
What always makes you feel good?
A lot of little things make me feel happy, from just freshly finished painting to positive comments on my art works or an interest of art galleries. Every compliment or just a smile that I can contribute with my artistic act is very worthy and keeps me going. It gives a great sense to all what I am doing.
 
Your tip for what to do against the grey?
My answer is very simple – all what I am doing, I am doing against the grey, because that is what stops us and kills our dreams.
I love colors and geometry – these are my weapons in a battle against the Grey and Apathy around us. Thanks to my creation I am able to present everybody with my colorful message that we all are unique, special and original with no copyright.
 

Petra presents her work on the platform for czech designers Bohemia Design Market , where you can choose her fashion work online from your home. Bohemia
Design Market supports worldwide shipping & several payment methods.
Your purchase at Bohemia Design Market supports the Czech design
and three other organizations in the areas of:
Foundation and Civic Associations, Environment, Culture, with 3% of the total purchase price


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.